Pentru majoritatea procesatorilor din industria alimentară, creşterea într-un ritm alert a competitivităţii produselor fabricate devine unul dintre cele mai importante obiective.
AROMA FRANȚEI – TIPURI DE PÂINI DELICIOASE ȘI POPULARE
Baguette
Pâinea are o importanță diferită în fiecare bucătărie. Anumite culturi așează pe masă un singur tip de pâine, în timp ce altele pun zeci de tipuri diferite. Iar una dintre acestea este bucătăria franceză.
Din cele mai vechi timpuri, francezii au considerat pâinea mai mult decât o mâncare obișnuită – este o mâncare care trebuie pregătită cu multă grijă și în combinații diverse. Iată câteva dintre tipurile de pâine care inspiră brutari din lumea întreagă!
Baguette
Nu există nimic mai specific franțuzesc decât bagheta. Această pâine este ușor de remarcat datorită formei alungite și subțiri. De la făină albă la secară, de la tărâțe la cereale integrale, baghetele pot fi pregătite urmând diverse rețete. La noi, baghetele sunt în general folosite pentru sandwich-uri.
Ficelle
Pâinea Ficelle este un alt tip de pâine cu specific franțuzesc, foarte asemănătoare baghetei. Diferența între cele două este că Ficelle e mult mai subțire. Acest tip de pâine este servită cu roșii, felii de ardei și brânză. Pentru un plus de savoare, se pot adăuga semințe de in, semințe de dovleac și semințe de susan pe partea superioară.
Fougasse
Pâinea Fougasse este una dintre cele mai vechi delicatese ale bucătăriei franceze, pregătită în diverse moduri în zonele rurale ale Franței. Fougasse are câteva accente mediteraneene și este preferată în special la micul dejun. Pregătită cu ulei de măsline din regiunile sudice ale Franței, Fougasse poate fi presărată cu semințe, roșii, cimbru și măsline.
Pain aux noix
Având la bază făină de grâu și nuci, Pain aux noix ocupă un loc special în bucătăria franceză. Aceasta este pregătită cu nucă de înaltă calitate și nu lipsește niciodată atunci când francezii au oaspeți.
Gustul, forma și structura pâinii prezentă pe masa fiecărui client este extrem de importantă pentru orice brutărie, astfel că satisfacerea acestor nevoi este în atenția tuturor brutarilor.
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Focaccia
Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
Cum pregătim pâine artizanală?
Cel mai recent studiu realizat în rândul consumatorilor români poziționează Pakmaya ca brandul cu cel mai bun raport calitate – preț pe segmentul drojdiei proaspete din România. Distincția vine din partea ICERTIAS (International Certification Association GmbH), ca urmare a rezultatelor noului sondaj Best Buy Award General III 2019/2020*.
Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari. Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumina, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți […]
Tipuri de maia
Deși pâinea este aceeași peste tot, fiecare țară a personalizat rețeta clasică. Bucătăria spaniolă este minunată, iar pâinile preparate de aceștia sunt absolut delicioase. Ingredientele nu diferă foarte mult, dar produsul final are ceva aparte. Iată câteva dintre acestea! Pan Gallego Pan Gallego este una dintre cele mai cunoscute pâini ale bucătăriei spaniole. Aceasta arată […]