Pentru majoritatea procesatorilor din industria alimentară, creşterea într-un ritm alert a competitivităţii produselor fabricate devine unul dintre cele mai importante obiective.
AROMA ITALIEI – TIPURI DE PÂINI
Focaccia

Pâinea este parte indispensabilă a mesei, iar bucătăria italiană nu face excepție. Sub diferite forme, texturi și gusturi, cultura italiană are nenumărate variante de pâine, iar pe multe dintre acestea sigur vei vrea să le aduci în brutăria ta.
Focaccia

Acest tip de pâine poate fi considerată un strămoș al pizzei, ceea ce o diferențiază în gust și aspect fiind uleiul de măsline, indispensabil în bucătăriile mediteraneene. Coaptă în cuptor, focaccia poate avea gusturi diferite, de la diverse arome date de plantele mediteraneene la ceapă, brânză și vinete.
Ciabatta

O aromă italiană cu care suntem deja obișnuiți, acest tip de pâine este unul dintre cele mai delicioase din bucătăria italiană. Aceasta se remarcă prin structura poroasă abundentă datorată uleiului de măsline. Ciabatta este o pâine care necesită multă muncă, dar cu premixul GreeaPro Ciabatta de la Pakmaya poți simplifica acest proces.
La Renella

Deși poate părea familiară, aroma acestei pâini este destul de diferită. Descoperită de Renella, unul dintre cei mai buni brutari din Roma, pâinea Filone Di Renella a apărut printr-o interpretare diferită a pâinii clasice. În prezent, italienii o consumă la micul dejun și la cină.
Pandoro

Pâinea Pandoro impresionează prin aspect și gust, ocupând un loc special în cultura italiană. Aceasta seamănă cu un blat și se găsește pe toate rafturile în preajma Crăciunului. În italiană, „pandoro” înseamnă pâine de aur. Aceasta este pregătită în cazane mari, este fermentată de mai multe ori și are formă de stea.
Rosetta

Rosetta este specifică orașului Milano și are forma unui cerc cu o gaură în mijloc. În mare parte este folosită pentru sandwich-uri și este consumată alături de aperitive.
Friselle

Friselle se găsește în multe restaurante italienești, dar și în gospodării, și este o pâine uscată servită cu brânză și roșii.
Gustul, forma și structura pâinii prezentă pe masa fiecărui client este extrem de importantă pentru orice brutărie, astfel că satisfacerea acestor nevoi este în atenția tuturor brutarilor.
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
Cum pregătim pâine artizanală?
Cel mai recent studiu realizat în rândul consumatorilor români poziționează Pakmaya ca brandul cu cel mai bun raport calitate – preț pe segmentul drojdiei proaspete din România. Distincția vine din partea ICERTIAS (International Certification Association GmbH), ca urmare a rezultatelor noului sondaj Best Buy Award General III 2019/2020*.
Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari. Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumina, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți […]
Tipuri de maia
Deși pâinea este aceeași peste tot, fiecare țară a personalizat rețeta clasică. Bucătăria spaniolă este minunată, iar pâinile preparate de aceștia sunt absolut delicioase. Ingredientele nu diferă foarte mult, dar produsul final are ceva aparte. Iată câteva dintre acestea! Pan Gallego Pan Gallego este una dintre cele mai cunoscute pâini ale bucătăriei spaniole. Aceasta arată […]