Acasă / Resurse utile / Articole utile / Profesional / AROMA ITALIEI – TIPURI DE PÂINI

AROMA ITALIEI – TIPURI DE PÂINI

Focaccia

Pâinea este parte indispensabilă a mesei, iar bucătăria italiană nu face excepție. Sub diferite forme, texturi și gusturi, cultura italiană are nenumărate variante de pâine, iar pe multe dintre acestea sigur vei vrea să le aduci în brutăria ta.

Focaccia

Acest tip de pâine poate fi considerată un strămoș al pizzei, ceea ce o diferențiază în gust și aspect fiind uleiul de măsline, indispensabil în bucătăriile mediteraneene. Coaptă în cuptor, focaccia poate avea gusturi diferite, de la diverse arome date de plantele mediteraneene la ceapă, brânză și vinete.

Ciabatta

O aromă italiană cu care suntem deja obișnuiți, acest tip de pâine este unul dintre cele mai delicioase din bucătăria italiană. Aceasta se remarcă prin structura poroasă abundentă datorată uleiului de măsline. Ciabatta este o pâine care necesită multă muncă, dar cu premixul GreeaPro Ciabatta de la Pakmaya poți simplifica acest proces.

La Renella

Deși poate părea familiară, aroma acestei pâini este destul de diferită. Descoperită de Renella, unul dintre cei mai buni brutari din Roma, pâinea Filone Di Renella a apărut printr-o interpretare diferită a pâinii clasice. În prezent, italienii o consumă la micul dejun și la cină.

Pandoro

Pâinea Pandoro impresionează prin aspect și gust, ocupând un loc special în cultura italiană. Aceasta seamănă cu un blat și se găsește pe toate rafturile în preajma Crăciunului. În italiană, „pandoro” înseamnă pâine de aur. Aceasta este pregătită în cazane mari, este fermentată de mai multe ori și are formă de stea.

Rosetta

Rosetta este specifică orașului Milano și are forma unui cerc cu o gaură în mijloc. În mare parte este folosită pentru sandwich-uri și este consumată alături de aperitive.

Friselle

Friselle se găsește în multe restaurante italienești, dar și în gospodării, și este o pâine uscată servită cu brânză și roșii.