Contact și localizare:
Fabrica Pakmaya: Strada Grădiniței nr.1C, Pașcani, județul Iași, cod poștal 705200, telefon 0232/765.120.
Punct de lucru: Strada Horia, Cloșca și Crișan 87-89, Otopeni, județul Ilfov, cod poștal 075100, telefon 0371/315.423.
Întrebări frecvente
Drojdia Pakmaya nu conține gluten.
Drojdia de bere și cea de panificatie sunt din aceeași specie: Saccharomyces cerevisiae. Pentru producerea berii, drojdia are fermentație anaeroba, pe când cea pentru panificație are fermentație aerobă. Caracteristicile celor două produse sunt la fel.
Drojdie proapătă se dozează în funcție de cantitatea de făină astfel:
- un pachet de 25g Pakmaya este suficient pentru 500g făină;
- un pachet de 50g Pakmaya este suficient pentru 1kg făină;
- un pachet de 100g Pakmaya este suficient pentru 2kg făină;
- un pachet de 500g Pakmaya este suficient pentru 10kg făină;
Pentru 1kg de făină se adaugă 70-100g drojdie proapătă Pakmaya.
În cantități mici, zahărul sporește fermentația, dar când cantitatea de zahăr depășește 4% din greutatea făinii, aceasta creează o presiune osmotică și împiedică dospierea aluatului.
Aluaturile dulci conțin o concentrație de zahăr de până la 30%, de aceea trebuie crescut dozajul de drojdie proaspătă până la 7-10%: 70-100g drojdie / 1kg făină.
Drojdia uscată se dizolvă în apă călduță, se amestecă și se așteaptă 5-10 minute înainte de utilizare. Drojdia uscată instant se adaugă direct peste făină (nu necesită dizolvare!).