Contact și localizare:

Fabrica Pakmaya: Strada Grădiniței nr.1C, Pașcani, județul Iași, cod poștal 705200, telefon 0232/765.120.

Punct de lucru: Strada Horia, Cloșca și Crișan 87-89, Otopeni, județul Ilfov, cod poștal 075100, telefon 0371/315.423.

Întrebări frecvente

Drojdia proaspătă conține gluten?

Drojdia Pakmaya nu conține gluten.

Care este diferența dintre drojdia de bere și cea de panificație?

Drojdia de bere și cea de panificatie sunt din aceeași specie: Saccharomyces cerevisiae. Pentru producerea berii, drojdia are fermentație anaeroba, pe când cea pentru panificație are fermentație aerobă. Caracteristicile celor două produse sunt la fel.

Câtă drojdie proaspătă se folosește la pâine sau alte produse de panificație?

Drojdie proapătă se dozează în funcție de cantitatea de făină astfel:

  • un pachet de 25g Pakmaya este suficient pentru 500g făină;
  • un pachet de 50g  Pakmaya este suficient pentru 1kg făină;
  • un pachet de 100g Pakmaya este suficient pentru 2kg făină;
  • un pachet de 500g Pakmaya este suficient pentru 10kg făină;
Câtă drojdie proaspătă se folosește la cozonac sau alte produse de patiserie?

Pentru 1kg de făină se adaugă 70-100g drojdie proapătă Pakmaya.

În cantități mici, zahărul sporește fermentația, dar când cantitatea de zahăr depășește 4% din greutatea făinii, aceasta creează o presiune osmotică și împiedică dospierea aluatului.

Aluaturile dulci conțin o concentrație de zahăr de până la 30%, de aceea trebuie crescut dozajul de drojdie proaspătă până la 7-10%: 70-100g drojdie / 1kg făină.

Care este diferența dintre drojdie uscată și drojdie uscată instant?

Drojdia uscată se dizolvă în apă călduță, se amestecă și se așteaptă 5-10 minute înainte de utilizare. Drojdia uscată instant se adaugă direct peste făină (nu necesită dizolvare!).

Formular de contact

    Atasament