Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată! Ce este drojdia uscată? Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi […]
Cum folosim drojdia uscată?
Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare. Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului? Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, […]
Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare.
Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului?
Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, acestea reacționează cu glucidele din aluat și astfel acesta crește și în volum și se dezvoltă aromele specifice.
Tipuri de drojdii uscate și recomandări de utilizare
În zilele noastre, există două variante de drojdie uscată. Prima este drojdia activă, care trebuie dizolvată în apă. Granulele din aceste produse sub formă de pulbere sunt mai mari. Drojdia uscată își face efectul într-un timp scurt, așa că este nevoie doar să fie dizolvată în apă/lapte înainte de a o adăuga aluatului. Totuși, ai grijă ca apa să fie caldă pentru ca drojdia să se activeze și aluatul să crească. Al doilea tip de drojdie este cea instant. Aceasta nu trebuie dizolvată în apă, ci poate fi adăugată direct aluatului. Drojdia instant este preferată datorită faptului că este mai practică.
Drojdia proaspătă o poate înlocui pe cea uscată? Dar invers?
Revenim la o întrebare des întâlnită: drojdia proaspătă și cea uscată au același efect? Fie că sunt umede, fie că sunt uscate, unicul scop al drojdiilor este acela de a crește aluatul și de a le oferi aromele specifice aluaturilor dospite. Multe rețete nu fac distincția între cele două, însă ceea ce contează cu adevărat este măsura. Prin urmare, ține cont de specificațiile pachetului. 25 grame de drojdie proaspătă sunt echivalentul a 10 grame de drojdie uscată. Astfel, dacă rețeta specifică 50 grame de drojdie proaspătă, poți folosi 20 grame de drojdie uscată sau 14g drojdie instant.
Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii. Ce este drojdia proaspătă? Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de […]
Îți amintești zilele în care bunica frământa dimineața devreme pentru ca noi să avem la micul dejun pâine proaspătă? Pentru cei care duc dorul gustului de altă dată, Pakmaya îi invită într-o călătorie în lumea pâinii. Pâine din măciniș integral Grâul integral este cel mai apreciat ingredient folosit pentru prepararea pâinilor. Conține toate cele 4 […]
Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite. Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie […]
Nimeni nu spune „nu” produselor de patiserie proaspăt scoase din cuptor. Poți încerca diferite metode pentru a face produse de patiserie fragede și savuroase. Cu toate că fiecare rețetă vine cu propriile sfaturi, poți obține rezultate mult mai bune dacă aplici anumite tehnici când pregătești un aluat cu drojdie. Fragede și pufoase, tot ce ai […]
Ești gata să afli totul despre drojdie? Drojdia este un produs la care nu putem renunța, deoarece este parte din multe produse de panificație pe care le consumăm. Cu toate acestea, ce știm despre ea? Iată informații interesante despre drojdie. Ce este drojdia? Drojdia este numele generic al unui microorganism găsit în natură. Nu te […]
Pâinea este una dintre cele mai vechi rețete din categoria produselor alimentare. S-a dovedit că ingredientele de bază au fost folosite de acum 30.000 ani, însă pâinea așa cum o știm acum are o istorie de aproximativ 14.500 ani. Această poveste cu rădăcini adânci în istorie a fost reinventată odată cu apariția pâinii de casă.