Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii. Ce este drojdia proaspătă? Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de […]
Cum pregătim un aluat cu drojdie uscată?
Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată! Ce este drojdia uscată? Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi […]

Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată!
Ce este drojdia uscată?
Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi folosită sub trei forme: proaspătă, uscată și instant. Drojdiile se folosesc pentru crearea aluaturilor de pâine și nu numai, ajutând la creșterea lor.
Pregătirea aluatului cu drojdie uscată
Amestecă cantitatea de drojdie uscată într-un bol cu apă sau lapte încălzit la 40°C. Adaugă apoi amestecul în aluat și lasă-l să crească. Dacă amesteci drojdia cu laptele, aluatul va fi mai pufos.
Există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pregătești aluatul cu drojdie uscată. Cel mai important este să îl păstrezi într-un mediu cald ca să poată crește.
Pe timp de vară poți lăsa aluatul să se odihnească la temperatura mediului ambiant, în timp ce iarna poți încălzi cuptorul la 30°C. Temperaturile mari pot face aluatul să se coacă, deci este important ca temperatura cuptorului să fie cât mai mică posibil.
Timpul de fermentare poate varia în funcție de cantitate de aluat, dar de obicei se lasă 35-40 minute. După fermentare, aluatul își dublează volumul.
Prepararea foietajelor din aluaturi cu drojdie uscată

Produsele de patiserie sunt des întâlnite la micul dejun. Iată o rețetă simplă!
Ingrediente necesare:
- 1 cană lapte cald
- Făină cât cuprinde
- 0,5 căni ulei
- 1 lingură drojdie uscată Pakmaya sau 1 plic drojdie instant Pakmaya
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
Amestecă laptele, zahărul și drojdia uscată cu făina și lasă compoziția să se odihnească fără să o amesteci. Pentru rezultate mai bune, adaugă ingredientele în mijlocul făinii, creând un cerc. Adaugă și albușul de ou, sarea și uleiul și frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească într-un mediu cald.
După 30 minute, aluatul va fi fermentat și îl poți secționa în bucăți de mărimea unor nuci în mijlocul cărora poți adăuga orice. Rulează aluaturile în palmă, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu gălbenușul de ou. Poți folosi semințe negre sau semințe de susan pentru decorare. După ce le-ai copt în cuptorul încins la 180°C timp de 25 minute, foietajele vor fi gata. Poftă bună!
Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare. Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului? Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, […]
Îți amintești zilele în care bunica frământa dimineața devreme pentru ca noi să avem la micul dejun pâine proaspătă? Pentru cei care duc dorul gustului de altă dată, Pakmaya îi invită într-o călătorie în lumea pâinii. Pâine din măciniș integral Grâul integral este cel mai apreciat ingredient folosit pentru prepararea pâinilor. Conține toate cele 4 […]
Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite. Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie […]
Nimeni nu spune „nu” produselor de patiserie proaspăt scoase din cuptor. Poți încerca diferite metode pentru a face produse de patiserie fragede și savuroase. Cu toate că fiecare rețetă vine cu propriile sfaturi, poți obține rezultate mult mai bune dacă aplici anumite tehnici când pregătești un aluat cu drojdie. Fragede și pufoase, tot ce ai […]
Ești gata să afli totul despre drojdie? Drojdia este un produs la care nu putem renunța, deoarece este parte din multe produse de panificație pe care le consumăm. Cu toate acestea, ce știm despre ea? Iată informații interesante despre drojdie. Ce este drojdia? Drojdia este numele generic al unui microorganism găsit în natură. Nu te […]
Pâinea este una dintre cele mai vechi rețete din categoria produselor alimentare. S-a dovedit că ingredientele de bază au fost folosite de acum 30.000 ani, însă pâinea așa cum o știm acum are o istorie de aproximativ 14.500 ani. Această poveste cu rădăcini adânci în istorie a fost reinventată odată cu apariția pâinii de casă.