Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată! Ce este drojdia uscată? Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi […]
Cum și unde se folosește drojdia?
Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii. Ce este drojdia proaspătă? Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de […]

Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii.
Ce este drojdia proaspătă?
Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de 40 de zile de la data fabricației dacă este depozitată în frigider la o temperatură de până la 10 grade.
Cum se folosește drojdia proaspătă?
Pentru o activare mai rapidă, drojdia proaspătă se dizolvă în apă sau lapte. Odată scoasă din frigider și înmuiată în apă caldă cu zahăr, aceasta va fi gata de utilizare. Cantitatea de drojdie proaspătă necesară variază în funcție de fiecare rețetă în parte și de conținutul de zahăr si grăsime din rețetă. Rețetele care necesită mai mult zahăr sau graăsime necesită și mai multă drojdie proaspătă.
Unde se folosește drojdia?
Drojdia proaspătă se folosește pentru orice rețetă de pâine și produse de patiserie.
Rețetă delicioasă de pizza

Există multe rețete pe care le poți pregăti acasă folosind drojdie proaspătă. Ingrediente necesare:
- 1 pahar lapte
- 1 pachet drojdie proaspătă Pakmaya
- 1 pahar de sifon (apă carbogazoasă)
- 1 pahar de ulei
- 1,5 linguri zahăr
- 1 linguriță sare
- Făină cât cuprinde
Adaugă drojdia proaspătă și zahărul în laptele încălzit.Adaugă apoi ulei, sare și sifon și amestecă. Adaugă făina prin cernere și amestcă până când aluatul capătă consistența potrivită. Întinde aluatul pe o tavă de copt timp și lasă-l să se odihnească timp de 45 minute. Adaugă brânza rasă amestecată cu roșii. Poți orna pizza cu orice ingrediente vrei.
Pune pizza la copt în cuptorul încins la 200°C timp de 20 minute. La sfârșit, scoate tava din cuptor, presară brânza rasă și pune-o la cuptor pentru alte câteva minute. Când începe să se rumenească, o poți scoate din cuptor.
Pentru a pregăti pizza cu legume, pune legumele tăiate în sosul de roșii și adaugă o cantitate mică de ulei de măsline. De asemenea, poți folosi condimente precum oregano, ardei roșu sau piper.
Pentru pizza cu carne tocată, este important să prăjești carnea înainte. Adaugă o cantitate mică de ceapă și sare, adaugă carnea de vită peste sosul de roșii și pune pizza la copt. Dacă vrei, poți presăra brânză sau poți pune felii de roșii. Poftă bună!
Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare. Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului? Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, […]
Îți amintești zilele în care bunica frământa dimineața devreme pentru ca noi să avem la micul dejun pâine proaspătă? Pentru cei care duc dorul gustului de altă dată, Pakmaya îi invită într-o călătorie în lumea pâinii. Pâine din măciniș integral Grâul integral este cel mai apreciat ingredient folosit pentru prepararea pâinilor. Conține toate cele 4 […]
Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite. Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie […]
Nimeni nu spune „nu” produselor de patiserie proaspăt scoase din cuptor. Poți încerca diferite metode pentru a face produse de patiserie fragede și savuroase. Cu toate că fiecare rețetă vine cu propriile sfaturi, poți obține rezultate mult mai bune dacă aplici anumite tehnici când pregătești un aluat cu drojdie. Fragede și pufoase, tot ce ai […]
Ești gata să afli totul despre drojdie? Drojdia este un produs la care nu putem renunța, deoarece este parte din multe produse de panificație pe care le consumăm. Cu toate acestea, ce știm despre ea? Iată informații interesante despre drojdie. Ce este drojdia? Drojdia este numele generic al unui microorganism găsit în natură. Nu te […]
Pâinea este una dintre cele mai vechi rețete din categoria produselor alimentare. S-a dovedit că ingredientele de bază au fost folosite de acum 30.000 ani, însă pâinea așa cum o știm acum are o istorie de aproximativ 14.500 ani. Această poveste cu rădăcini adânci în istorie a fost reinventată odată cu apariția pâinii de casă.