Pakmaya Global
1972
Înființarea Pakmaya
Pe baza unei experiențe îndelungate în producția de produse farmaceutice, fondatorul grupului, Dr. Engin Pak, a decis să înceapă producția de drojdie de panificație în 1972. Prima fabrică Pakmaya a fost înființată în 1973 în Köseköy, İzmit.
1976
Producția de drojdie uscată
La fabrica din Izmit a început producția de drojdie uscată.
1983
As Gıda Investment
A fost înființată As Gıda, parte din grupul Pak, începând astfel și producția de amelioratori pentru panificație.
1986
A doua fabrică Pakmaya
A doua fabrică de drojdie proaspătă a fost înființată în Kemalpașa, İzmir.
1988
Pakbiomer
A fost înființat Centrul Pak Biotech (Pakbiomer) pentru proiecte de Cercetare & Dezvoltare, cu scopul de a îmbunătăți în continuu procesul producției de drojdie, pentru a penetra noi piețe și pentru a satisface cât mai bine cererea și particularitățile fiecărei piețe.
1989
A treia fabrică Pakmaya
A treia fabrică de drojdie proaspătă și-a început activitatea în Cumayeri, Düzce.
FAGEM
A fost înființat Centrul de Cercetare și Dezvoltare FAGEM, în Izmit, pentru produse de panificație și patiserie.
1994
A patra fabrică Pakmaya
2012
Pakmaya, o marcă de produse alimentare
Pe baza expertizei dobândite în producția de drojdie de panificație și datorită încrederii pe care am adus-o în industrie, am extins portofoliul cu noi produse pentru panificație și patiserie, precum și pentru uz casnic. Astfel, am devenit un brand umbrelă, cu un portofoliu diversificat de produse alimentare, alături de drojdia pentru panificație.
2013
Aniversarea a 40 de ani
Cu ocazia aniversării a 40 de ani, a fost înființat Centrul de aplicații Pakmaya (PUM) în Esentepe, Istanbul.
2023
Aniversarea a 50 de ani
În călătoria noastră ca familia Pakmaya, suntem fericiți să fim prezenți în mii de brutării și zeci de mii de bucătării cu portofoliul nostru de produse. Am continuat să ne dezvoltăm de-a lungul celor 50 de ani pe fundamentul unor valori comune care ne-au definit toate activitățile.