Cum să pregătești și să folosești umpluturile profesionale
Umpluturile profesionale pe care le puteți folosi cu ușurință pentru a obține prăjituri profesionale atât ca gust cât și ca aspect, pot oferi rezultate remarcabile dacă sunt folosite corect. Astfel, poți obține deserturi savuroase precum profiterol, prăjituri, croissante, plăcinte, tarte și multe altele.

Umpluturile profesionale pe care le puteți folosi cu ușurință pentru a obține prăjituri profesionale atât ca gust cât și ca aspect, pot oferi rezultate remarcabile dacă sunt folosite corect. Astfel, poți obține deserturi savuroase precum profiterol, prăjituri, croissante, plăcinte, tarte și multe altele.
Arome și tipuri de umpluturi
Pakmaya oferă o gamă largă de creme pentru umplut cu arome variate: ciocolată, vanilie, caramel, vișine, caise, fructe de pădure. Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de umpluturi Pakmaya preferate de clienți.
Crema cu aromă de vanilie
Această cremă poate fi folosită fie ca bază de umplere, ca atare sau în diverse combinații, alături de fructe roșii, migdale, alune, fistic, cremă de brânză și altele. Baza obținută din crema de brânză și crema cu aromă de vanilie este acrișoară, dar combinată cu arome dulci precum căpșuni, biscuiți sau kiwi va crea gusturi inedite.
Crema cu aromă de ciocolată
Această cremă poate fi folosită ca atare sau în combinație cu zmeură, vișine, nuga, alune sau migdale pentru a obține gusturi și texturi unice.
Recomandări pentru utilizarea cremelor
Când sunt folosite în mediul potrivit, cremele de umplere au o structură asemănătoare unei paste. În cazul în care sunt amestecate cu frișcă numărul straturilor și grosimea trebuie ajustate corespunzător.
De asemenea, este nevoie de atenție când adaugi fructe proaspete amestecului, deoarece crema își poate pierde densitatea. În acest sens, se recomandă folosirea fructelor care nu lasă multă apă. Pentru a evita înmuierea cremei, cauzată de folosirea fructelor proaspete, alege umpluturile cu gust intens de fructe de pădure sau vișine de la Pakmaya. Acestea vor face ca rețetele să arate mult mai bine.
În funcție de preparat, este important să stabilești cantitatea cremei folosite. Aceasta poate fi utilizată în straturi de de 0,5 – 1 cm grosime. De exemplu, raportat la blaturile pufoase, umplutura nu trebuie să depășească 0,5 cm.
La pregătirea unui tort cu cremă, este important să pui puțină umplutură la bază pentru a asigura stabilitatea acestuia. Dacă nu sunt coapte în cuptoare cu inducție, blaturile se pot umfla, crăpa sau pot exista diferențe de înălțime. În acest caz, utilizarea stratului de la baza blatului în partea superioară poate oferi un aspect mai fin.
Dacă exteriorul tortului trebuie să fie decorat, se recomandă aplicarea cremei pe toată suprafața blatului pentru a obține un aspect neted. Dacă se dorește un tort ”naked”, este de preferat ca fructele ce trebuie folosite să fie vizibile la exteriorul tortului. În acest caz, căpșunile, vișinele sau zmeura sunt de preferat. Căpșunile tăiate în formă de inimă, iar celelalte fructe orizontal între cele două straturi – pentru a umple partea mediană a cremei și pentru a te asigura că nu există niciun spațiu între cele două straturi.
Atunci când rețetele includ etape de producție precum refrigerarea sau congelarea, trebuie să ai grijă ca umplutura folosită să fie potrivită pentru astfel de procese. Cremele care nu sunt potrivite pentru congelare se pot ”tăia” după ce se dezgheață, ceea ce va determina deteriorarea aspectului prăjiturii.