Pentru majoritatea procesatorilor din industria alimentară, creşterea într-un ritm alert a competitivităţii produselor fabricate devine unul dintre cele mai importante obiective.
Influențe mediteraneene – tipuri de pâini spaniole
Deși pâinea este aceeași peste tot, fiecare țară a personalizat rețeta clasică. Bucătăria spaniolă este minunată, iar pâinile preparate de aceștia sunt absolut delicioase. Ingredientele nu diferă foarte mult, dar produsul final are ceva aparte. Iată câteva dintre acestea! Pan Gallego Pan Gallego este una dintre cele mai cunoscute pâini ale bucătăriei spaniole. Aceasta arată […]

Deși pâinea este aceeași peste tot, fiecare țară a personalizat rețeta clasică. Bucătăria spaniolă este minunată, iar pâinile preparate de aceștia sunt absolut delicioase. Ingredientele nu diferă foarte mult, dar produsul final are ceva aparte. Iată câteva dintre acestea!
Pan Gallego
Pan Gallego este una dintre cele mai cunoscute pâini ale bucătăriei spaniole. Aceasta arată ca o baghetă, ingredientul secret fiind secara. Aluatul este pregătit în mare parte cu făină albă, fiind extrem de delicios.
Barra De Flama
Barra De Flama este cea mai consumată pâine din Spania. Aromă unică și gustoasă este specifică zonei Madridului și Castillei, pâinea fiind preparată cu făină de grâu. Aspectul este similar cu cel al baghetei.
Pan Cateto
Pan Cateto este cunoscută ca fiind cea mai sănătoasă pâine din bucătăria spaniolă. Aceasta este preparată cu făină de grâu și este important ca aluatul să nu fie frământat prea mult. O poți recunoaște ușor datorită modelelor pătrate de pe ea.
Pan Aceite
Secretul bucătăriei mediteraneene este uleiul de măsline, folosit pentru Pan Aceite. În cazul acestei pâini, procesul de fermentare se face de două ori. Primul are loc după frământare, cel de-al doilea înainte ca aceasta să fie introdusă în cuptor.
Ensaimada
Acest tip de pâine surprinde aroma tradițională spaniolă și se diferențiază de restul prin faptul că este dulce. Pregătită cu făină albă și lapte, Ensaimada are nevoie și de zahăr.
Pâinile spaniole sunt atractive atât ca aspect, cât și ca gust. Dacă vrei să le oferi clienților tăi gusturi noi, Pakmaya îți recomandă să începi cu bucătăria spaniolă!
Gustul, forma și structura pâinii prezentă pe masa fiecărui client este extrem de importantă pentru orice brutărie, astfel că satisfacerea acestor nevoi este în atenția tuturor brutarilor.
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Focaccia
Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
Cum pregătim pâine artizanală?
Cel mai recent studiu realizat în rândul consumatorilor români poziționează Pakmaya ca brandul cu cel mai bun raport calitate – preț pe segmentul drojdiei proaspete din România. Distincția vine din partea ICERTIAS (International Certification Association GmbH), ca urmare a rezultatelor noului sondaj Best Buy Award General III 2019/2020*.
Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari. Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumina, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți […]
Tipuri de maia