Acasă / Resurse utile / Articole utile / Profesional / Ingrediente esențiale în patiserie

Ingrediente esențiale în patiserie

Istoria produselor de patiserie este veche, datând din secolul al V-lea î.Hr. În prezent, produsele de patiserie se dezvoltă continuu, iar rețetele sunt adaptate zilnic. Odată cu această dezvoltare, nevoile brutăriilor și ale patiseriilor se schimbă. Este foarte important ca un producător să folosească ingrediente fiabile.

Istoria produselor de patiserie este veche, datând din secolul al V-lea î.Hr. În prezent, produsele de patiserie se dezvoltă continuu, iar rețetele sunt adaptate zilnic. Odată cu această dezvoltare, nevoile brutăriilor și ale patiseriilor se schimbă. Este foarte important ca un producător să folosească ingrediente fiabile.

Ingrediente utilizate pentru coacere

Două dintre ingredientele des utilizate atunci când vine vorba de copt sunt zahărul vanilinat și praful de copt. Fiecare are un anumit efect asupra rețetelor. Prin urmare, modul de folosire și cantitatea diferă.

Praful de copt este de preferat atunci când vrei să obții o textură moale și pufoasă. Câteodată, acest ingredient este mai eficient dacă adaugi câteva picături de lămâie.

Amidonul creează o textură diferită a aluatului comparativ cu făina. Amidonul de porumb și grâu sunt printre cele mai utilizate ingrediente în produsele de patiserie.

Cacao schimbă o rețetă în totalitate. Rețetele pe bază de cacao sunt întotdeauna preferate în patiserii, deoarece aceasta oferă un gust delicios produselor.

Ingrediente utilizate pentru decorare

Toată lumea știe că aspectul este la fel de important ca gustul, iar tehnicile de prezentare se îmbunătățesc constant în zona produselor de patiserie. Ingredientele folosite pentru decorare sunt fondantul, jeleul, frișca, fulgii de ciocolată și topping-urile cu diverse arome.

Ingredientele de patiserie precum cremele cu fructe, pralinele și jeleurile pot fi folosite atât în ​​primele etape ale producției, cât și la decor. Decorurile diferite și creative în culori și aromele variate au devenit indispensabile pentru o prezentare frumoasă.

Amestecuri pentru profesioniști

În urma unui studiu riguros, Pakmaya a dezvoltat premixuri speciale pentru gusturi și texturi precum macarons, souffle, brioșe și torturi. Deoarece calitatea, finețea și textura făinii folosite au efect direct asupra produsului dorit, astfel de premixuri sunt destinate obținerii unor rezultate profesionale. În plus, acestea reduc timpul de pregătire necesar.

Un alt motiv pentru care premixurile sunt ingrediente de patiserie esențiale este acela că profesioniștii pot încerca diverse rețete mult mai ușor. De cele mai multe ori, este necesar să se utilizeze amestecuri praf. Din acest motiv, premixurile Pakmaya sunt ingrediente preferate în patiserii când vine vorba despre descoperirea unor preparate noi.