Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată! Ce este drojdia uscată? Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi […]
O călătorie în lumea tipurilor de pâine
Îți amintești zilele în care bunica frământa dimineața devreme pentru ca noi să avem la micul dejun pâine proaspătă? Pentru cei care duc dorul gustului de altă dată, Pakmaya îi invită într-o călătorie în lumea pâinii. Pâine din măciniș integral Grâul integral este cel mai apreciat ingredient folosit pentru prepararea pâinilor. Conține toate cele 4 […]

Îți amintești zilele în care bunica frământa dimineața devreme pentru ca noi să avem la micul dejun pâine proaspătă? Pentru cei care duc dorul gustului de altă dată, Pakmaya îi invită într-o călătorie în lumea pâinii.
Pâine din măciniș integral

Grâul integral este cel mai apreciat ingredient folosit pentru prepararea pâinilor. Conține toate cele 4 straturi ale bobului de grâu: înveliș, strat aleuronic, endosperm și germene. De ce se recomandă pâinea integrală de grâu? Răspunsul este simplu. Făina din măciniș integral este foarte importantă pentru sănătate deoarece conține substanțe nutritive precum fibrele, vitaminele și mineralele de care avem nevoie zilnic.
Beneficiile pâinii din grâu măciniș integral pentru sănătate
- Reglează sistemul digestiv
- Are un indice glicemic scăzut
- Potrivită pentru meniurile dietetice
- Echilibrează tensiunea arterială crescută
Secretul naturaleții: pâinea cu maia
Pâinea cu maia datează din Egiptul antic și are un gust care a devenit important în ultimii ani, cu toate că această drojdie a fost plasată la raft după cea uscată și cea proaspătă. Secretul acestei drojdii naturale se ascunde în ciuperca numită Saccharomyces cerevisiae. Aceste vietăți aflate pe cojile strugurilor ajută la fermentarea diferitelor băuturi, nu numai a pâinii.
Beneficiile pâinii cu maia pentru sănătate

- Probiotic
- Echilibrează zahărul din sânge și ajută la scăderea indicelui glicemic
- Nu provoacă balonare sau indigestie
- Ajută la consumul de carbohidrați de calitate superioară
Pâine brună: pâinea de secară

Pâinea de secară se evidențiază prin aromă și este favorita celor care vor să se mențină în formă sau să mănânce sănătos. Făina de secară, principala sursă de nutriție a oamenilor până în Evul Mediu, este mai bogată în componente nutritive comparativ cu pâinea albă. Vitamina B1, acidul folic, potasiul, fierul, calciul și fosforul sunt doar câteva din acestea.
Beneficiile pâinii de secară pentru sănătate
- Reglează digestia și distribuie omogen grăsimile în organism
- Creează senzația de sațietate doar dintr-o felie subțire. Pe timpul dietelor, poate fi consumată cu ușurință.
- Reglează zahărul din sânge
Păstrează-ți silueta: pâinea cu tărâțe
Pâinea cu tărâțe conține ingrediente sănătoase și naturale și se află adesea pe lista dietelor. Datorită caracteristicilor nutritive, aceasta este potrivită și pentru consumul de zi cu zi. Tărâța este o sursă de fibre, vitamine, proteine și minerale și este cunoscută ca un ingredient separat. Este constituită din învelișul bobului de grâu.
Beneficiile pâinii cu tărâțe pentru sănătate
- Este recomandată pentru diete
- Reglează pofta de mâncare, menține starea de sațietate
- Previne constipația
- Împiedică formarea pietrelor în vezica biliară
Arome organice: pâine cu ovăz

Știai că poți pregăti și pâine cu ovăz? Dacă nu, află de la noi. Pâinea cu ovăz este un deliciu bogat în valori nutriționale. Istoria acestei cereale datează din 7000 î.Hr., când era folosită atât pentru hrană, cât și pentru medicină.
Beneficiile pâinii cu ovăz
- Îndepărtează metalele grele din sânge
- Reglează sistemul digestiv
- Utilă în tratamentul bolilor cardiace
- Menține senzația de sațietate, ajută să pierderea greutății
Pâine cu porumb

Pâinea cu porumb are o aromă unică, este sățioasă și, în același timp, foarte ușoară. O singură mușcătură și te vei îndrăgosti!
Beneficiile pâinii cu porumb pentru sănătate
- Benefică pentru tranzitul intestinal și pentru stomac
- Reglează colesterolul
- Benefic pentru pacienții celiaci cu intoleranță la gluten (pregătită cu ingrediente adecvate)
- Eficientă pentru nutriția pielii
Cum pregătești aceste pâini?
Toate aceste tipuri de pâine sunt preparate în același fel. Tot ce contează este să alegi drojdia potrivită și să acorzi atenție pașilor. Înainte de toate, amestecă ingredientele de bază precum făina, apa, drojdia și sarea într-un vas și frământă aluatul. Așteaptă ca acesta să crească și apoi pune-l la cuptor. După coacere, coaja pâinii va fi crocantă. Nu încerca să o tai imediat ce ai scos-o din cuptor pentru că va avea o consistență proaspătă. Cel mai util este să o lași să se răcească cel puțin 1-2 ore.
Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii. Ce este drojdia proaspătă? Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de […]
Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare. Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului? Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, […]
Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite. Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie […]
Nimeni nu spune „nu” produselor de patiserie proaspăt scoase din cuptor. Poți încerca diferite metode pentru a face produse de patiserie fragede și savuroase. Cu toate că fiecare rețetă vine cu propriile sfaturi, poți obține rezultate mult mai bune dacă aplici anumite tehnici când pregătești un aluat cu drojdie. Fragede și pufoase, tot ce ai […]
Ești gata să afli totul despre drojdie? Drojdia este un produs la care nu putem renunța, deoarece este parte din multe produse de panificație pe care le consumăm. Cu toate acestea, ce știm despre ea? Iată informații interesante despre drojdie. Ce este drojdia? Drojdia este numele generic al unui microorganism găsit în natură. Nu te […]
Pâinea este una dintre cele mai vechi rețete din categoria produselor alimentare. S-a dovedit că ingredientele de bază au fost folosite de acum 30.000 ani, însă pâinea așa cum o știm acum are o istorie de aproximativ 14.500 ani. Această poveste cu rădăcini adânci în istorie a fost reinventată odată cu apariția pâinii de casă.