Conceptul de “etichetă curată” a câștigat o mare notorietate în industria alimentară, în special în sectorul pâinii. Dar ce înseamnă exact și de ce este important? Ce este Eticheta Curată? O etichetă curată indică, în general, că un produs este realizat cu ingrediente simple, ușor de recunoscut, fără aditivi artificiali, conservanți și substanțe chimice sintetice. […]
PÂINEA ARTIZANALĂ – CE ESTE, CUM SE PREPARĂ ȘI CE AROME POȚI OBȚINE
Cum pregătim pâine artizanală?

Pâinea artizanală este o pâine pregătită manual de către brutari, cu o textură mult mai pufoasă, un gust mai intens și un timp de preparare mai mare decât cel pentru pâinea obișnuită. Cererea de pâine artizanală crește pe zi ce trece. Cu toate acestea, există brutării care nu știu cum se prepară acest tip de pâine.
Cum pregătim pâine artizanală?
Vești bune! Cu amestecul Eka Prestige Artizan 3 în 1 de la Pakmaya, poți prepara mult mai ușor pâine artizanală delicioasă și de calitate. Datorită compoziției cu maia, poți obține ușor aroma specifică pâinii artizanale. În plus, Eka Prestige Artizan 3 în 1 scurtează considerabil timpul de preparare a pâinii artizanale, rezultatul fiind același ca cel al pâinii tradiționale.
Ce arome sunt mai potrivite pentru pâinea artizanală?

Pâinea artizanală este un curcubeu pe cerul gurii datorită prospețimii și texturii moi, combinate cu gusturi diferite.
Cafea și ciocolată

Poți diversifica pâinea artizanală cu ingrediente precum cafeaua și ciocolata. Aceste arome vor fi binevenit la micul dejun și la desert.
Nuci, alune și migdale

Pâinea artizanală merge de minune cu nuci uscate. Iar pe lângă acestea, poți adăuga alune și migdale în aluat.
Semințe de in

Semințele de in sunt o variantă gustoasă pentru pâinea artizanală. Pe lângă gust, acestea oferă și un aspect aparte.
Pentru majoritatea procesatorilor din industria alimentară, creşterea într-un ritm alert a competitivităţii produselor fabricate devine unul dintre cele mai importante obiective.
Gustul, forma și structura pâinii prezentă pe masa fiecărui client este extrem de importantă pentru orice brutărie, astfel că satisfacerea acestor nevoi este în atenția tuturor brutarilor.
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Focaccia
Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
Cel mai recent studiu realizat în rândul consumatorilor români poziționează Pakmaya ca brandul cu cel mai bun raport calitate – preț pe segmentul drojdiei proaspete din România. Distincția vine din partea ICERTIAS (International Certification Association GmbH), ca urmare a rezultatelor noului sondaj Best Buy Award General III 2019/2020*.
Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari. Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumina, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți […]
Tipuri de maia