Pască cu brânză și ciocolată,
rețetă pentru tavă cu diametru de 23cm::
|
Ingrediente aluat
200g biscuiți simpli (Petit Beurre)
90g unt 80-82%
Ingrediente compoziție brânză
250g brânză de vaci sau amestec de 150g ricotta + 100g mascarpone
2 ouă întregi
30ml smântână lichidă naturală 32-35%
40g zahăr
1 plic Zahăr vanilinat Pakmaya
1/2 (25g) plic Budincă de vanilie Pakmaya
coajă de lămâie/portocală și arome după preferință
Ingrediente compoziție ciocolată
100g ciocolată neagră (min. 50% cacao)
80g unt 80-82%
2 ouă întregi
100g zahăr
25g făină
|
|
|
|
|
Mod de lucru
Blat
- Zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
- Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
- Asează amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
- Coace blatul la 180-1900C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
- Scoate blatul și lasă-l la răcit.
Compoziție brânză
- Pune brânza într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele.
- Toarnă compoziția peste blat și egalizați-o.
Compoziție ciocolată
- Topește ciocolata și untul într-un vas.
- Într-un alt vas bate ouăle și zahărul cu telul.
- Adaugă făina și amestecă.
- Adaugă ciocolata și untul topite și amestecă iar.
- Toarnă compoziția în forma de tartă, peste compoziția de brânză.
- După preferință, poți amesteca ușor cele 2 straturi cu coada unei lingurite pentru a forma un model de mozaic.
- Coace pasca în cuptorul preîncalzit la 1800C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.
- Testează coacerea prin înțeparea cu o scobitoare.
- Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.
|
|
Spor la gătit!
Rețeta va fi mai bună dacă pui suflet.
|