Pască cu brânză și ciocolată

Pască cu brânză și ciocolată,

rețetă pentru tavă cu diametru de 23cm::

Ingrediente aluat

200g biscuiți simpli (Petit Beurre)

90g unt 80-82%

Ingrediente compoziție brânză

250g brânză de vaci sau amestec de 150g ricotta + 100g mascarpone

2 ouă întregi

30ml smântână lichidă naturală 32-35%

40g zahăr

1 plic Zahăr vanilinat Pakmaya

1/2 (25g) plic Budincă de vanilie Pakmaya

coajă de lămâie/portocală și arome după preferință

Ingrediente compoziție ciocolată

100g ciocolată neagră (min. 50% cacao)

80g unt 80-82%

2 ouă întregi

100g zahăr

25g făină

plic zahar vanilinat Pakmaya

plic budinca de vanilie Pakmaya

Mod de lucru

Blat

  1. Zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
  2. Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
  3. Asează amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
  4. Coace blatul la 180-1900C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
  5. Scoate blatul și lasă-l la răcit.

Compoziție brânză

  1. Pune brânza într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele.
  2. Toarnă compoziția peste blat și egalizați-o.

Compoziție ciocolată

  1. Topește ciocolata și untul într-un vas.
  2. Într-un alt vas bate ouăle și zahărul cu telul.
  3. Adaugă făina și amestecă.
  4. Adaugă ciocolata și untul topite și amestecă iar.
  5. Toarnă compoziția în forma de tartă, peste compoziția de brânză.
  6. După preferință, poți amesteca ușor cele 2 straturi cu coada unei lingurite pentru a forma un model de mozaic.
  7. Coace pasca în cuptorul preîncalzit la 1800C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.
  8. Testează coacerea prin înțeparea cu o scobitoare.
  9. Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.

Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.

 

Spor la gătit!

Rețeta va fi mai bună dacă pui suflet.