Pască cu ciocolată,
rețetă pentru tavă cu diametru de 23cm:
|
Ingrediente blat
200g biscuiți simpli (Petit Beurre)
90g unt 80-82%
Ingrediente compoziție
70g zahăr
1 plic Zahăr vanilinat Pakmaya
4 ouă întregi
120g ciocolată neagră (min. 50% cacao)
50ml smântână lichidă naturală 32-35%
|

|
|
  |
|
Mod de lucru
Blat
- Zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
- Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
- Asează amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
- Coace blatul la 180-1900C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
- Scoate blatul și lasă-l la răcit.
Compoziție
- Într-un vas, adaugă ciocolata tăiată în bucați mici și două linguri cu lapte.
- Incălzește totul la foc mic, până când ciocolata se topește și se obține un amestec omogen. Ia vasul de pe foc.
- Adaugă tot zahărul și amestecă continuu cu un tel.
- Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecand continuu.
- Adaugă smântâna și amestecă.
- Toarnă umplutura peste blat.
- Coace pasca la 1800C (preferabil cu ventilatie), timp de 20-25 min.
- Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.
- Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.
|
|
Spor la gătit!
Rețeta va fi mai bună dacă pui suflet.
|