Acasă / Resurse utile / Rețete / Pască cu ciocolată

Pască cu ciocolată

Pască cu ciocolată, rețetă pentru tavă cu diametru de 23cm: Ingrediente blat 200g biscuiți simpli (Petit Beurre) 90g unt 80-82% Ingrediente compoziție 70g zahăr 1 plic Zahăr vanilinat Pakmaya 4 ouă întregi 120g ciocolată neagră (min. 50% cacao) 50ml smântână lichidă naturală 32-35%   Mod de lucru Blat Zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și […]

Pască cu ciocolată,

rețetă pentru tavă cu diametru de 23cm:

Ingrediente blat

200g biscuiți simpli (Petit Beurre)

90g unt 80-82%

Ingrediente compoziție

70g zahăr

1 plic Zahăr vanilinat Pakmaya

4 ouă întregi

120g ciocolată neagră (min. 50% cacao)

50ml smântână lichidă naturală 32-35%

 

plic zahar vanilinat Pakmaya

Mod de lucru

Blat

  1. Zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
  2. Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
  3. Asează amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
  4. Coace blatul la 180-1900C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
  5. Scoate blatul și lasă-l la răcit.

Compoziție

  1. Într-un vas, adaugă ciocolata tăiată în bucați mici și două linguri cu lapte.
  2. Incălzește totul la foc mic, până când ciocolata se topește și se obține un amestec omogen. Ia vasul de pe foc.
  3. Adaugă tot zahărul și amestecă continuu cu un tel.
  4. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecand continuu.
  5. Adaugă smântâna și amestecă.
  6. Toarnă umplutura peste blat.
  7. Coace pasca la 1800C (preferabil cu ventilatie), timp de 20-25 min.
  8. Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.
  9. Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.

Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.

Spor la gătit!

Rețeta va fi mai bună dacă pui suflet.