Pască cu mascarpone

Pască cu mascarpone,

rețetă pentru tavă cu diametru de 23cm:

Ingrediente blat

200g biscuiți simpli (Petit Beurre)

90g unt 80-82%

Ingrediente compoziție

500g mascarpone

5 ouă întregi

50ml smântână lichidă naturală 32-35%

100g zahăr

1 plic Zahăr vanilinat Pakmaya

1 plic Budincă de vanilie Pakmaya

coajă de lămâie/portocală stafide și arome după preferință

plic zahar vanilinat Pakmaya

plic budinca de vanilie Pakmaya

 

Mod de lucru

Blat

  1. Zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
  2. Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
  3. Asează amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
  4. Coace blatul la 180-1900C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
  5. Scoate blatul și lasă-l la răcit.

Compoziție

  1. Pune mascarponele într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele.
  2. Toarnă compoziția peste blat.
  3. Coace pasca la 1800C (preferabil cu ventilatie), timp de 20-25 min.
  4. Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.
  5. Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.

Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.

Spor la gătit!

Rețeta va fi mai bună dacă pui suflet.