Gelifiant pentru dulceață 3:1

Dozare:

Ingrediente Fructe/suc de fructe Zahar
Gem/Dulceata 1000 g 350 g
Jeleuri 900 g 350 g

Reteta recomandata:

  • Se spala fructele, se separa de samburi si se taie marunt (pot fi maruntite la robot). In cazul jeleurilor se stoarce sucul si se cantareste cantitatea de suc necesara.
  • Peste fructe/suc spalate si maruntite, se adauga continutul plicului de Gelifiant pentru dulceață 3:1 amestecat in prealabil cu 2 linguri din cantitatea totala de zahar.
  • Dupa ce da in clocot, se ia oala de pe foc si se adauga restul de zahar, dupa care se pune din nou la fiert timp de 1-2 minute, amestecand continuu.
  • Borcanele spalate si uscate, se umplu cu amestecul astfel obtinut si se sigileaza.
  • Pentru o buna uniformizare a fructelor, borcanele sigilate se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.

Sugestii:

Daca dulceata nu se incheaga (pentru verificare se pune o cantitate mica de gem/dulceata/jeleu pe o farfurioara), adaugati un plic de “Sare de lamaie” Pakmaya, lasati sa fiarba agitand continuu, apoi umpleti borcanele.Inainte de umplerea borcanelor se va indeparta spuma de la suprafata gemului/dulcetii/jeleului.