Mix pentru eclere, plic 1000g

Avantaje:

  • Permite obținerea rapidă a cojilor de ecler de calitate constantă;
  • Conține ou (nu necesită lucrul cu ouă proaspete);
  • Cojile de eclere prezintă stabilitate la umplere.

Reteta recomandata:

1 kg  Mix pentru eclere, 0.6 kg ulei, 2 L apă .

Mod de lucru:

  1. Compoziția se amesteca cu mixerul (preferabil cu palete pentru aluat) timp de 1 minut la viteza mică și 4/6 minute la viteza mare, până când amestecul devine omogen și lucios.
  2. În tava acoperită cu hârtie de copt se formează coji de ecler sau gogoașele de profiterol  cu spațiu de 2-3 cm între ele. Se folosește un poș cu șprit sau o pungă tăiată la colț.
  3. Se introduce tava în cuptor (preîncălzit la aprox. 200oC –treapta medie) și se lasă la copt timp de 30-35 minute. Ușa cuptorului nu trebuie deschisă în timpul coacerii.

După coacere, cojile/gogoșelele trebuie să fie rumene și uscate, iar miezul ușor umed.

Dupa răcire, cojile/gogoșelele se taie pe lateral în vederea umplerii și se glazurează după preferință.