Mix pentru eclere, plic 1000g
Avantaje:
- Permite obținerea rapidă a cojilor de ecler de calitate constantă;
- Conține ou (nu necesită lucrul cu ouă proaspete);
- Cojile de eclere prezintă stabilitate la umplere.
Reteta recomandata:
1 kg Mix pentru eclere, 0.6 kg ulei, 2 L apă .
Mod de lucru:
- Compoziția se amesteca cu mixerul (preferabil cu palete pentru aluat) timp de 1 minut la viteza mică și 4/6 minute la viteza mare, până când amestecul devine omogen și lucios.
- În tava acoperită cu hârtie de copt se formează coji de ecler sau gogoașele de profiterol cu spațiu de 2-3 cm între ele. Se folosește un poș cu șprit sau o pungă tăiată la colț.
- Se introduce tava în cuptor (preîncălzit la aprox. 200oC –treapta medie) și se lasă la copt timp de 30-35 minute. Ușa cuptorului nu trebuie deschisă în timpul coacerii.
După coacere, cojile/gogoșelele trebuie să fie rumene și uscate, iar miezul ușor umed.
Dupa răcire, cojile/gogoșelele se taie pe lateral în vederea umplerii și se glazurează după preferință.