Super cake, sac 10kg

Super cake este un premix pentru checuri simple, blat pentru tarte cu fructe și alte prăjituri cu blat dens și umed, ce aduce următoarele avantaje:

  • compoziția tolerează adaos de cacao sau alte ingrediente pentru checuri speciale (miez de nucă, bucăți de ciocolată, fructe confiate, s.a);
  • oferă produsului finit gust foarte bun, miez dens și umed, elastic și prospețime îndelungată;
  • checurile au un volum foarte bun;

Rețete recomandate: 

Rețetă cu praf de ou: 0.1kg Premix Super Cake; 0.45kg făină; 0.45kg zahăr; 0.11kg praf de ou; 0.44L apă; 0.25L ulei.

Rețetă cu ouă proaspete: 0.1kg Premix Super Cake; 0.45kg făină; 0.45kg zahăr; 0.45kg ouă proaspete (8buc); 0.1L apă; 0.25L ulei.

Mod de lucru: În mixerul de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează la viteză medie spre mare timp de 3 minute.
Varianta 1: Pentru obținerea unui chec alb, compoziția obținută se toarnă în tăvi (cca ½ din capacitatea tăvii).
Varianta 2: : Pentru obținerea unui chec marmorat de 600g, compoziția se împarte în două parți egale, una dintre ele amestecându-se cu 50g cacao. Compoziția cu cacao se toarnă uniform peste cea simplă, apoi se introduce o lingură în poziție verticală într-un capăt al tăvii, iar apoi se răsucește o în timp ce se deplasează lingura spre celălalt capăt al tăvii, în vederea obținerii unei texturi marmorate.
Coacerea se efectuează la temperaturi joase (160-180°C), timp de 45-50 minute, in funcție de gramaj, tipul cuptorului si gradul de incarcare al acestuia.