Acasă / Toate categoriile / Fermă / Vinasă Rompak

Vinasă Rompak

Vinasă Rompak

Vinasa Rompak este un îngrășământ organic, rezultat din fermentarea industrială a drojdiei alimentare.
Vinasa are compoziție chimică complexă și foarte valoroasă, furnizând macro-elementele necesare (N, P, K) și microelementele (Mg, Fe, Cu, Zn) esențiale pentru creșterea și dezvoltarea plantelor și animalelor. Se prezintă ca un lichid brun închis, de vâscozitate relativ scăzută, cu miros de caramel și gust dulce-amărui.
Produs aprobat pe baza certificatului de omologare 176/2003 și certificatului pentru utilizare în agricultura ecologică, acordat de CERES Gmbh.

Aplicabilitate:
• Îngrășământ agricol pentru aplicare în sol și foliar;
• Material de încapsulare pentru îngrășăminte;
• Aditiv pentru hrana animalelor.

Beneficiile utilizării vinasei în agricultură:
• Conținutul ridicat de macroelemente (azot, fosfor, potasiu), mezoelemente (calciu, magneziu, sulf), dar și microelemente stimulează metabolismul plantelor prin compensarea deficiențelor cauzate de factorii de stres externi (exces de căldură, secetă, îngheț, fitotoxicitate etc).
• Stimularea creșterii plantelor se bazează pe o creștere organică cu stimulare biologică; plantele primesc din solul fertilizat cu vinasă resursele necesare în forma asimilată de acestea.
• Îmbunătățește fertilitatea și structura solului.
• Favorizează formarea florei bacteriene în sol care accelerează degradarea materialului celulozic și permite încorporarea lor mai rapid în circuitul natural.
• Contribuie la protejarea mediului deoarece favorizează multiplicarea microorganismelor, precum azotobacterul, care facilitează fixarea azotului din aer în sol pentru absorbția de către plante.
• Limitează dezvoltarea paraziților.

Beneficiile utilizării Vinasei în hrana animalelor:
• Vinasa se caracterizează printr-un conținut ridicat de nutrienți minerali, betaină, proteine / peptide, potasiu, azot și acizi organici.
• Poate fi utilizată sub formă lichidă în hrana animalelor, dar și în formulări uscate, aceasta favorizând o distribuție uniformă în amestecul de furaje, o mai bună încorporare și ingestie.
• Are proprietăți probiotice, de îmbunătățire a gustului, activator ruminal sau promotor al maturității și reproducerii sexuale; pentru non-rumegătoare se adaugă 1-3% la formulă și pentru rumegătoare 4-5%.
• Promovează o conversie mai bună a alimentelor, accelerând rata creșterii în greutate datorită prezenței acizilor organici.
• Acizii organici susțin o mai bună utilizare a nutrienților, îmbunătățesc digestia, sinteza și absorbția vitaminelor și mineralelor, facilitând astfel metabolismul furajelor.
• Vinasa menține flora intestinală în echilibru, prevenind răspândirea agenților patogeni intestinali.

Dozare recomandată în agricultură:
Cantitatea de vinasă recomandată pentru aplicare depinde de caracteristicile solului și de tipul culturii.
• Pentru plantele cu necesar ridicat de potasiu (ex: sfeclă roșie, cartofi), doza recomandată este de 3.0-3.5 tone/ha.
• Pentru plantele cu necesar scăzut de potasiu (ex: rapiță, porumb, cereale), cantitatea necesară este de 2.5-3.0 tone/ha.

Aplicabilitate

nerecomandat

funcționalitate limitată

funcționalitate standard

funcționalitate superioară

Informații generale

Descriere produs

Vinasa Rompak este un îngrășământ organic, rezultat din fermentarea industrială a drojdiei alimentare.
Vinasa are compoziție chimică complexă și foarte valoroasă, furnizând macro-elementele necesare (N, P, K) și microelementele (Mg, Fe, Cu, Zn) esențiale pentru creșterea și dezvoltarea plantelor și animalelor. Se prezintă ca un lichid brun închis, de vâscozitate relativ scăzută, cu miros de caramel și gust dulce-amărui.
Produs aprobat pe baza certificatului de omologare 176/2003 și certificatului pentru utilizare în agricultura ecologică, acordat de CERES Gmbh.

Aplicabilitate:
• Îngrășământ agricol pentru aplicare în sol și foliar;
• Material de încapsulare pentru îngrășăminte;
• Aditiv pentru hrana animalelor.

Beneficiile utilizării vinasei în agricultură:
• Conținutul ridicat de macroelemente (azot, fosfor, potasiu), mezoelemente (calciu, magneziu, sulf), dar și microelemente stimulează metabolismul plantelor prin compensarea deficiențelor cauzate de factorii de stres externi (exces de căldură, secetă, îngheț, fitotoxicitate etc).
• Stimularea creșterii plantelor se bazează pe o creștere organică cu stimulare biologică; plantele primesc din solul fertilizat cu vinasă resursele necesare în forma asimilată de acestea.
• Îmbunătățește fertilitatea și structura solului.
• Favorizează formarea florei bacteriene în sol care accelerează degradarea materialului celulozic și permite încorporarea lor mai rapid în circuitul natural.
• Contribuie la protejarea mediului deoarece favorizează multiplicarea microorganismelor, precum azotobacterul, care facilitează fixarea azotului din aer în sol pentru absorbția de către plante.
• Limitează dezvoltarea paraziților.

Beneficiile utilizării Vinasei în hrana animalelor:
• Vinasa se caracterizează printr-un conținut ridicat de nutrienți minerali, betaină, proteine / peptide, potasiu, azot și acizi organici.
• Poate fi utilizată sub formă lichidă în hrana animalelor, dar și în formulări uscate, aceasta favorizând o distribuție uniformă în amestecul de furaje, o mai bună încorporare și ingestie.
• Are proprietăți probiotice, de îmbunătățire a gustului, activator ruminal sau promotor al maturității și reproducerii sexuale; pentru non-rumegătoare se adaugă 1-3% la formulă și pentru rumegătoare 4-5%.
• Promovează o conversie mai bună a alimentelor, accelerând rata creșterii în greutate datorită prezenței acizilor organici.
• Acizii organici susțin o mai bună utilizare a nutrienților, îmbunătățesc digestia, sinteza și absorbția vitaminelor și mineralelor, facilitând astfel metabolismul furajelor.
• Vinasa menține flora intestinală în echilibru, prevenind răspândirea agenților patogeni intestinali.

Dozare recomandată în agricultură:
Cantitatea de vinasă recomandată pentru aplicare depinde de caracteristicile solului și de tipul culturii.
• Pentru plantele cu necesar ridicat de potasiu (ex: sfeclă roșie, cartofi), doza recomandată este de 3.0-3.5 tone/ha.
• Pentru plantele cu necesar scăzut de potasiu (ex: rapiță, porumb, cereale), cantitatea necesară este de 2.5-3.0 tone/ha.

Informații generale

Ingrediente

Informații nutriționale

Recomandare utilizare

Ingrediente

Informații nutriționale

Recomandare utilizare

Descoperă produsele PAKMAYA în catalogul nostru.

Descoperă alte produse din Fermă

Descoperă produsele PAKMAYA în catalogul nostru.