SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 30 minute
lapte
iaurt
zahăr
sare
ou
ulei
făină
brânză de vaci
sare
legătură de pătrunjel
paprika
gălbenuș de ou
semințe de susan
Într-un vas, toană laptele, iaurtul, presară zahărul, sarea, apoi adaugă oul și uleiul. Mixează-le până la omogenizare, apoi adaugă făina și praful de copt și frământă până când obții un aluat care nu se lipește de pereții vasului. Modelează aluatul în formă de bilă.
În alt bol, amestecă brânza de vaci cu sarea, pătrunjelul tocat și paprika.
Scoate bila de aluat pe platul de lucru și împarte-l în 18 bucăți. Întinde fiecare bilă de aluat și modeleaz-o în formă de cerc cu diametrul de aprox. 10 cm. Peste fiecare foaie de aluat modelat, pune câte o lingură de umplutură de brânză. Crestează fiecare bucată de aluat, de la centru până la margine, apoi rulează aluatul în formă de con, cu umplutura la mijloc. La final, unește capetele deschise ale conului de aluat, apăsând ușor cu degetele. Unge conurile cu gălbenuș de ou și tăvălește-le prin semințele de susan, apoi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanţă unul față de celălalt.
Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25-30 de minute, până capătă o culoare aurie.
Poftă bună!