Aperitiv cu făină de hrișcă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
375
g

făină de hrișcă

1-2
lingurițe

sare

1
linguriță

semințe chia

2
linguri

ulei de măsline

15

măsline negre

375
ml

apă caldă

Pentru decor:

semințe chia

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune semințele de chia într-un bol cu 5 linguri de apă și lasă-le să stea timp de 3-4 minute.

,

Pune într-un bol făina de hrișcă, adaugă sarea și drojdia uscată instant Pakmaya și amestecă.

,

Adaugă măslinele fără sâmburi, semințele de chia pe care le-ai hidratat și amestecă.

,

Pune puțin câte puțin apa caldă și amestecă până vei obține un aluat omogen.

,

Pune aluatul în forma de copt unsă în prealabil cu ulei. Presară deasupra aluatului semințe de chia.

,

Acoperă cu o cârpă umedă forma de copt și lasă la dospit aluatul pentru 30-40 minute la temperatura camerei.

,

Pune apa într-un vas termorezistent și așază vasul la baza cuptorului pentru a degaja abur în timpul coacerii.

,

Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 200 - 220°C timp de 20 -25 minute, până se rumenește.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …