

Aperitiv cu făină de hrișcă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină de hrișcă
sare
semințe chia
ulei de măsline
măsline negre
apă caldă
semințe chia
Pune semințele de chia într-un bol cu 5 linguri de apă și lasă-le să stea timp de 3-4 minute.
Pune într-un bol făina de hrișcă, adaugă sarea și drojdia uscată instant Pakmaya și amestecă.
Adaugă măslinele fără sâmburi, semințele de chia pe care le-ai hidratat și amestecă.
Pune puțin câte puțin apa caldă și amestecă până vei obține un aluat omogen.
Pune aluatul în forma de copt unsă în prealabil cu ulei. Presară deasupra aluatului semințe de chia.
Acoperă cu o cârpă umedă forma de copt și lasă la dospit aluatul pentru 30-40 minute la temperatura camerei.
Pune apa într-un vas termorezistent și așază vasul la baza cuptorului pentru a degaja abur în timpul coacerii.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 200 - 220°C timp de 20 -25 minute, până se rumenește.
Poftă bună!