

Aperitiv cu mozzarella și șuncă

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină
apă caldă
lapte cald
ulei
sare
mozzarella rasă sau brânză Cheddar proaspătă
măsline tăiate felii
șuncă sau salam
nuci
pătrunjel tocat
Amestecă într-un bol făina cu drojdia uscată instant. Toarnă laptele cald și uleiul și amestecă, apoi adaugă treptat apa calduță și sarea.
Frământă pentru 10 minute, până ce obții un aluat fin.
Acoperă cu o pânză curată și lasă aluatul la dospit pentru 35-40 minute.
Tăie bucăți de aluat de dimensiunea unei nuci și întinde aluatul cu mâna.
Unge cu pastă de tomate, pune câte o bucățică de nucă și modelează.
Pune șuncă printre bucățile de aluat, adăugă măslinele feliate și presară brânza Cheddar deasupra.
Coace la temperatura de 180°C pentru 20-30 minute.
Poftă bună!