Babka Poloneză Tradițională

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 160 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

100
g

zahăr

200
ml

lapte

100
g

unt

3

ouă

1

gălbenuș de ou

1
linguriță

extract de vanilie

5
g

sare

coaja rasă de la o lămâie

100
g

stafide

Pentru glazură:
1

ou bătut

zahăr pudră

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un recipient, pune stafidele la hidratat în lapte, rom, sucul de la o lămâie/portocală.

,

Într-un bol mic, amestecă drojdia cu 50 ml lapte călduț și o linguriță de zahăr.

,

Lasă să stea 10-15 minute, până devine spumoasă.

,

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă zahărul și sarea.

,

Adaugă ouăle, gălbenușul, vanilia și coaja rasă de lămâie.

,

Încorporează drojdia activată și restul de lapte.

,

Frământă timp de 10-15 minute, apoi adaugă untul topit, frământând în continuare până când aluatul devine elastic și omogen.

,

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit 1,5-2 ore, până își dublează volumul.

,

Stafidele, caisele și alte fructe uscate, hidratate, bine scurse de lichidul de hidratare, încorporează-le în aluat.

,

Frământă ușor pentru a distribui fructele uniform.

,

Transferă aluatul într-o formă de bundt sau de cozonac unsă cu unt.

,

Acoperă-l și mai lasă-l la dospit 30-45 minute.

,

Unge suprafața cu ou bătut și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 minute, până devine frumos rumenit.

,

Lasă Babka să se răcească, apoi presară zahăr pudră pentru un aspect tradițional.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …