

Babka Poloneză Tradițională

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină
zahăr
lapte
unt
ouă
gălbenuș de ou
extract de vanilie
sare
coaja rasă de la o lămâie
stafide
ou bătut
zahăr pudră
Într-un recipient, pune stafidele la hidratat în lapte, rom, sucul de la o lămâie/portocală.
Într-un bol mic, amestecă drojdia cu 50 ml lapte călduț și o linguriță de zahăr.
Lasă să stea 10-15 minute, până devine spumoasă.
Într-un bol mare, cerne făina și adaugă zahărul și sarea.
Adaugă ouăle, gălbenușul, vanilia și coaja rasă de lămâie.
Încorporează drojdia activată și restul de lapte.
Frământă timp de 10-15 minute, apoi adaugă untul topit, frământând în continuare până când aluatul devine elastic și omogen.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit 1,5-2 ore, până își dublează volumul.
Stafidele, caisele și alte fructe uscate, hidratate, bine scurse de lichidul de hidratare, încorporează-le în aluat.
Frământă ușor pentru a distribui fructele uniform.
Transferă aluatul într-o formă de bundt sau de cozonac unsă cu unt.
Acoperă-l și mai lasă-l la dospit 30-45 minute.
Unge suprafața cu ou bătut și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 minute, până devine frumos rumenit.
Lasă Babka să se răcească, apoi presară zahăr pudră pentru un aspect tradițional.
Poftă bună!