

Baghetă crocantă

Ingrediente

Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă
lapte
zahăr
sare
ulei de măsline
Într-un vas, amestecă zahărul, drojdia și apa caldă. Lasă la odihnă timp de 10 - 15 minute.
Peste amestecul cu drojdie adaugă laptele și sarea. Adaugă făina treptat și frământă până se obține un aluat moale, neted dar care nu se lipește de mâini. Acoperă aluatul și lasă-l la crescut, la temperatura camerei, timp de 1 oră.
După ce aluatul și-a dublat volumul reia frământarea și ulterior împarte aluatul în 4 părți egale.
Pe blatul presărat cu făină formează fiecare bucată de aluat în formă de baghetă și așează baghetele pe o tavă de copt unsă cu ulei de măsline. Lasă din nou aluatul la dospit pentru încă 20 de minute.
Înainte de a introduce baghetele la cuptor crestează-le cu ajutorul unui cuțit și stropește-le cu apă pentru a le păstra umede.
Baghetele se coc la cuptor preîncălzit la 220°C, timp de 15 minute.
Poftă bună!
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI