Baghetă răsucită

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
8
kg

făină albă de grâu 650

6.9 - 7
l

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 min viteza I si 8-10 min viteza II, apa se adaugă treptat, respectiv 5,5l la început iar restul cantității de apă, după ce se formează aluatul.

,

Recomandare: aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatură aluat final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare să nu depășească 10°C.

,

Odihnă și predospire: aluatul se lasă la odihnă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei timp de 60-90min, cu o împăturire la jumătatea perioadei de fermentare. În cazul în care aluatul nu acumulează suficientă energie în urma împăturirii, se recomandă încă o împăturire.

,

Divizare și modelare finală: divizare manuală, 360g, aluatul se modelează prin răsucire.

,

Dospire: 40 min, la 35°C și 70-80 % umiditate relativă a aerului.

,

Coacere: la o temperatură între 220-230°C, în prezența aburului la începutul coacerii. Timp: 18-20 minute.

,

Poate te interesează și …