

Baghete artizanale

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 18 minute
Puneti toate ingredientele în malaxor, inclusiv apa.
Malaxati timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid)
Lasă aluatul să se odihnească 15-20 minute (pana cand drojdia incepe sa lucreze si aluatul incepe sa se umfle).
Divizati aluatul la gramajul dorit.
Modelati aluatul sub formă de baghete, pe o masa bine infainata.
Lasati baghetele la dospit timp de 45-50 minute la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%.
Înainte să introduceti baghetele în cuptor, crestati suprafața acestora cu un cuțit.
Coace pâinea la 220 – 240°C, timp de 18 minute.