SPECIALITÄ‚ÈšI SÄ‚RATE
făină albă de grâu 650
zahăr
unt/margarină
apă
apă
Timp de frământare: 6 minute la viteză mică și 10 minute la viteză mare (margarina/untul se adaugă în treapta a doua de malaxare).
Temperatura aluatului: maxim 35°C. Odihnă: 10 minute la frigider. Divizare: la gramajul dorit.
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 400 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).
Dospire la rece: peste noapte (8-12 h la frigider 4-5°C). Odihnă la temperatura camerei: 10 minute.
Suprafața cozonacului se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.
Temperatura de coacere: 180°C. Timpul de coacere: 50-60 minute.
Pregatire umplutură: Cu ajutorul unei palete, se amestecă umplutura cu mac și apa, până la obținerea unei paste omogene.
15 pers.
90 min.
60 min.