Baigli cu nucă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu

1.5
kg

zahăr

0.1
kg

sare

4
kg

unt/margarină

5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

-

*se recomandă ca margarina să se tempereze și să se adauge treptat, cu 4 minute înainte de sfârșitul malaxării.

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Timp de frământare: 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, margarina/untul se adaugă în treapta a doua de malaxare.

,

Temperatura aluatului: maxim 35°C. Odihnă: 10 minute la frigider. Divizare: la gramajul dorit.

,

Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 300 g aluat se recomandă a se adăuga 300 g umplutură hidratată).

,

Dospire: 120 minute, la frigider. La finalul dospirii suprafața cozonacului se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.

,

Temperatura de coacere: 180°C. Timpul de coacere: 40-50 minute.

,

Cu ajutorul unei palete, se amestecă umplutura pentru cozonac și apa, până la obținerea unei paste omogene.

,

Poate te interesează și …