Într-un bol mixează ouăle și zahărul, până amestecul devine spumos.
,
Peste acest amestec adaugă treptat uleiul, și în același timp mixeaza compoziția.
,
Zdrobește bananele cu ajutorul unei furculițe și adaugă-le peste amestecul de oua, zahăr și ulei, apoi adaugă bucăție de miez de nucă. Omogenizează totul cu o spatulă.
,
Încălzește cuptorul la 190°C.
,
Adaugă ingredientele uscate: praful de copt, scorțișoara măcinata și făina peste amestecul de ingrediente umede. Amestecă (cu o spatula) compoziția până se omogenizează.
,
Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și toarnă aluatul în această formă.
,
Coace checul la 185°C, timp de aproximativ 45- 50 de minute. Încearcă-l cu scobitoarea să vezi dacă este gata (dacă nu se mai lipește aluat pe scobitoare, înseamnă că acesta este copt).