Banana bread fără gluten

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 12 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 20 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 50 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
3
buc

ouă

150 g zahăr (100 g zahăr brut nerafinat și 50 g zahăr alb)

125
ml

ulei

250
g

banane zdrobite (2 banane mari)

300
g

făină fără gluten

2
g

scorțișoară

50
g

miez de nucă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol mixează ouăle și zahărul, până amestecul devine spumos.

,

Peste acest amestec adaugă treptat uleiul, și în același timp mixeaza compoziția.

,

Zdrobește bananele cu ajutorul unei furculițe și adaugă-le peste amestecul de oua, zahăr și ulei, apoi adaugă bucăție de miez de nucă. Omogenizează totul cu o spatulă.

,

Încălzește cuptorul la 190°C.

,

Adaugă ingredientele uscate: praful de copt, scorțișoara măcinata și făina peste amestecul de ingrediente umede. Amestecă (cu o spatula) compoziția până se omogenizează.

,

Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și toarnă aluatul în această formă.

,

Coace checul la 185°C, timp de aproximativ 45- 50 de minute. Încearcă-l cu scobitoarea să vezi dacă este gata (dacă nu se mai lipește aluat pe scobitoare, înseamnă că acesta este copt).

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …