SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
250 - 280 g făină
unt
ou
Umplutura de budincă:
lapte
zahăr
fistic mărunțit
Amestecă cu o furculiță untul aflat la temperatura camerei cu oul. Adaugă zahărul pudră, praful de copt, zahărul vanilinat, cacao și amestecă compoziția pentru câteva minute pentru omogenizare.
Adaugă în ploaie făina cernută peste compoziția făcută din unt. Frământă aluatul până devine neted și moale.
Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei nuci mai mari și modelează-le în palmă. Așează bucățile de aluat într-o tavă tapetată cu o foaie de hârtie de copt.
Fiecare bucată de aluat se crestează în formă de stea cu ajutorul unui cuțit astfel încât în timpul coacerii să se facă un gol pe care îl vom umple cu budincă.
Coace aluatul în cuptor preîncălzit la 175°C, timp de 20 minute.
În timp ce aluatul se coace în cuptor, pregătește budinca.
Într-un vas se amestecă plicul de budincă cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Restul laptelui se pune la fiert. Peste laptele fiert se adaugă amestecul preparat anterior mixând continuu cu ajutorul unui tel sau a unei linguri din lemn. Se continuă fierberea, la foc mic timp de 1 minut, amestecând ușor până la legarea compoziției. Se lasă la răcit.
Scoate biscuiții din cuptor și lasă-i la răcit.
Cu ajutorul unei lingurițe umple golul din mijlocul biscuiților cu budincă de cacao.
Presară deasupra biscuiților fulgi de fistic.
Poftă bună!