Biscuiți cu budincă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:

250 - 280 g făină

125
g

unt

3
linguri
1

ou

Umplutura de budincă:

500
ml

lapte

50
g

zahăr

2
linguri

fistic mărunțit

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă cu o furculiță untul aflat la temperatura camerei cu oul. Adaugă zahărul pudră, praful de copt, zahărul vanilinat, cacao și amestecă compoziția pentru câteva minute pentru omogenizare.

,

Adaugă în ploaie făina cernută peste compoziția făcută din unt. Frământă aluatul până devine neted și moale.

,

Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei nuci mai mari și modelează-le în palmă. Așează bucățile de aluat într-o tavă tapetată cu o foaie de hârtie de copt.

,

Fiecare bucată de aluat se crestează în formă de stea cu ajutorul unui cuțit astfel încât în timpul coacerii să se facă un gol pe care îl vom umple cu budincă.

,

Coace aluatul în cuptor preîncălzit la 175°C, timp de 20 minute.

,

În timp ce aluatul se coace în cuptor, pregătește budinca.

,

Într-un vas se amestecă plicul de budincă cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Restul laptelui se pune la fiert. Peste laptele fiert se adaugă amestecul preparat anterior mixând continuu cu ajutorul unui tel sau a unei linguri din lemn. Se continuă fierberea, la foc mic timp de 1 minut, amestecând ușor până la legarea compoziției. Se lasă la răcit.

,

Scoate biscuiții din cuptor și lasă-i la răcit.

,

Cu ajutorul unei lingurițe umple golul din mijlocul biscuiților cu budincă de cacao.

,

Presară deasupra biscuiților fulgi de fistic.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …