

Biscuiți cu stafide și migdale

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
sare
griș
apă
lapte
suc de mere
stafide
1 castron mic de migdale
Pune făina într-un castron mare. Adaugă și amestecă drojdia uscată instant, sarea, zahărul pudră cu aromă de vanilie, zahărul vanilinat și grișul.
Adaugă apa, laptele și sucul de mere. Frământă toate ingredientele până vei obține un aluat neted.
Adaugă la final stafidele și frământă din nou.
Acoperă aluatul în folie alimentară și lasă la odihnă timp de 30 minute la temperatura camerei.
Presară pe blatul de lucru puțină făină și întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Aluatul trebuie să aibă aproximativ 2 cm grosime.
Cu ajutorul unei matrițe decupează biscuiții.
Așază bucăți de migdale pe fiecare biscuit. Apasă cu mâna migdalele pentru a intra în aluat.
Așază biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace biscuiții într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 20-25 minute.
Când s-au răcit, biscuiții pot fi pudrați cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!