Biscuiți cu stafide și migdale

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină

1
vârf

sare

70
g

griș

50
ml

apă

100
ml

lapte

50
ml

suc de mere

50
g

stafide

Pentru decor:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune făina într-un castron mare. Adaugă și amestecă drojdia uscată instant, sarea, zahărul pudră cu aromă de vanilie, zahărul vanilinat și grișul.

,

Adaugă apa, laptele și sucul de mere. Frământă toate ingredientele până vei obține un aluat neted.

,

Adaugă la final stafidele și frământă din nou.

,

Acoperă aluatul în folie alimentară și lasă la odihnă timp de 30 minute la temperatura camerei.

,

Presară pe blatul de lucru puțină făină și întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Aluatul trebuie să aibă aproximativ 2 cm grosime.

,

Cu ajutorul unei matrițe decupează biscuiții.

,

Așază bucăți de migdale pe fiecare biscuit. Apasă cu mâna migdalele pentru a intra în aluat.

,

Așază biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

,

Coace biscuiții într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 20-25 minute.

,

Când s-au răcit, biscuiții pot fi pudrați cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …