

Blat picant de pizza

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
ulei de floarea soarelui
apă rece
fulgi de chilli
Se amestecă 250 gr făină ,10 gr drojdie și 250 ml apă călduță până se omogenizează și se lasă timp de 30 de min până își dublează volumul.
În bolul unui mixer sau malaxor se pun toate ingredientele mai puțin uleiul și se începe a frământa 6 minute pe viteza mică și 8 minute pe viteza mare, adăugându-se treptat, după 4 minute de malaxare pe viteză mare, uleiul .
Aluatul rezultat îl vom lăsa la odihnă 30 de minute după care îl vom diviza și forma paline la gramajul dorit. După formarea palinelor le vom lăsa la odihnă încă 30 de minute.
După odihnă vom intinde aluatul cu mâna sau sucitorul în forma dorită și vom pune topping după gust și vom introduce la cuptorul preîncălzit la 250 de grade circa 10 minute pentru o pizza de 500 gr.