SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
ouă
lapte
zahăr
ulei
praf de sare
lapte rece (250ml)
fulgi de ciocolată / ciocolată răzuită
Se bat ouăle împreună cu zahărul, după care se încorporează uleiul și laptele.
Peste făină se adaugă praful de copt, zahărul vanilat, cacaua și praful de sare. Ingredientele se încorporează uniform.
Peste ouăle bătute se adaugă amestecul de făină cu celelalte ingrediente și se omogenizează bine.
Compoziția se toarnă în forme. Brioșele se coc la temperatura de 180-220 C, timp de 25-35 minute.
Opțional, brioșele se pot orna cu spuma pentru deserturi și ciocolata.
Prepararea spumei pentru deserturi: Într-un vas înalt se pune laptele rece și praful de spumă pentru deserturi. Se mixează totul timp de 3-4 minute la viteză mare.
Brioșele răcite se decorează imediat cu spuma proaspăt preparată și cu fulgi de ciocolată.
Poftă bună!