Brioșe cu cremă de ciocolată

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 45 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 10 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
240
g

făină

250
g

zahăr

1

praf de sare

100
ml

ulei

280
ml

iaurt

2

ouă

1
linguriță

esență de vanilie

40
g

ciocolată neagră

100
ml

cafea

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă într-un bol toate ingredientele solide: făina, zahărul, cacao, sarea, bicarbonatul și praful de copt.

,

Într-un alt bol amestecă ingredientele lichide. Bate întâi cele 3 ouă, apoi adaugă uleiul, iaurtul și esență de vanilie, continuând să le mixezi bine până la omogenizare. Peste acest mix lichid, adaugă apoi ingredientele solide și continuă să mixezi până când obții o consistentă omogenă.

,

Toarnă apoi cafeaua caldă și continuă să amesteci până la obținerea unei crème cu consistentă densă. Rade apoi ciocolată și amestecă până obții aluatul final.

,

Pregătește o tavă pentru brioșe, prevăzută cu forme de brioșe din hârtie specială și umple fiecare formă turnând compoziția cu o lingură. Pentru un gust mai bogat de ciocolată, poți pune și câte o pătrățica întreagă de ciocolată în aluat.

,

Pune apoi brioșele la copt în cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 180°C.

,

În timp ce brioșele se coc, poți prepara crema de ciocolată: mixează toate ingredientele într-un bol până când obții o cremă omogenă și fină.

,

După ce brioșele s-au copt și s-au răcit, le poți decora cu crema pregătită în prealabil. Poți folosi pentru décor și 2-3 boabe de cafea, în funcție de preferințe.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …