

Brioșe cu cremă de ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire 45 minute

Timp de coacere 10 minute

Ingrediente
făină
zahăr
praf de sare
ulei
iaurt
ouă
esență de vanilie
ciocolată neagră
cafea

Mod de preparare
Amestecă într-un bol toate ingredientele solide: făina, zahărul, cacao, sarea, bicarbonatul și praful de copt.
Într-un alt bol amestecă ingredientele lichide. Bate întâi cele 3 ouă, apoi adaugă uleiul, iaurtul și esență de vanilie, continuând să le mixezi bine până la omogenizare. Peste acest mix lichid, adaugă apoi ingredientele solide și continuă să mixezi până când obții o consistentă omogenă.
Toarnă apoi cafeaua caldă și continuă să amesteci până la obținerea unei crème cu consistentă densă. Rade apoi ciocolată și amestecă până obții aluatul final.
Pregătește o tavă pentru brioșe, prevăzută cu forme de brioșe din hârtie specială și umple fiecare formă turnând compoziția cu o lingură. Pentru un gust mai bogat de ciocolată, poți pune și câte o pătrățica întreagă de ciocolată în aluat.
Pune apoi brioșele la copt în cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 180°C.
În timp ce brioșele se coc, poți prepara crema de ciocolată: mixează toate ingredientele într-un bol până când obții o cremă omogenă și fină.
După ce brioșele s-au copt și s-au răcit, le poți decora cu crema pregătită în prealabil. Poți folosi pentru décor și 2-3 boabe de cafea, în funcție de preferințe.
Poftă bună!


Praf de copt 10g

Cacao 50g
