

Brioșe cu mascarpone

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
unt
ouă
făină albă de grâu
sare
apă/lapte

Mod de preparare
Într-un vas se pune zahărul pudră Pakmaya și untul și se amestecă folosind un mixer până devine cremă.
Se adaugă zahărul vanilinat Pakmaya și ouăle unul câte unul și se amestecă.
Când ouăle și zahărul sunt înglobate complet, se adaugă făină cernută, praful de copt și sarea și se amestecă. Cu ajutorul unei spatule se amestecă aluatul ușor. Dacă este nevoie că aluatul să fie mai fluid se va adăuga apă sau lapte treptat după dorință.
Cu ajutorul unui pos sub formă conică (formă unui cornet), lingură pentru înghețată sau o lingură, se toarnă compoziția în forme de brioșe unse în prealabil cu ulei și tapetate cu făină sau în chese din hârtie, umplute 2/3.
Se coc la cuptor preîncălzit la 160 - 170°C timp de 25 - 30 minute.
Pentru cremă, se toarnă toate ingredientele într-un vas și se amestecă timp de 6- 8 minute la viteză mică, până se obține o cremă consistentă. Crema se va lasă la frigider, ulterior se poate folosi foarte ușor.
Transferă crema într-o formă de poșat cu capăt în formă de stea. Decorează brioșele cu această cremă.


Zahăr pudră cu aromă de vanilie 80g
