

Brioșe englezești

Pentru 12 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 20 minute

Ingrediente
lapte
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
unt topit
ou

Mod de preparare
Presară zahărul în lapte și sfărâmă drojdia, apoi mixează compoziția.
Cerne făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, toarnă laptele cu drojdie și untul topit, apoi oul.
Începe să frămânți aluatul până devine moale și elastic. Dacă este necesar, mai adaugă 1-2 linguri de lapte. Acoperă aluatul și lasă-l la dospit la temperatura camerei circa 40 minute, până își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și bate-l ușor pentru a scoate aerul, apoi porționează-l în 12 bucăți égale. Modelează fiecare bucată în formă rotundă.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presară făină de porumb sau griș de grâu și așază chiflele distanțate una față de cealaltă. Acoperă chiflele cu folie alimentară și lasă-le la dospit circa 30 minute.
Încălzește o tigaie de fontă sau o tigaie antiaderentă.
Presară puțină făină de porumb la suprafața brioselor, apoi așază-le cu grijă în tigaia încinsă, distanțate una față de cealaltă.
Coace brioșele câte 6 minute pe fiecare parte, apasandu-le ușor cu o paletă, până când capătă o culoare auriu-cafenie, cu marginile puțin albe.
Scoate brioșele pe un grătar și lasă-le să se răcească.
Le poți păstra într-o pungă de plastic până la 1 săptămâna. Poți păstra brioșele rămase în congelator și le poți reîmprospăta prin prajire înainte de a le servi.
Înainte de servire la micul dejun, taie brioșele în două pe lățime și prăjește-le ușor în toaster sau pe grătar/plită. Le poți servi cu unt și gem sau poți face sandwich-uri cu carne, bacon, ouă prăjite, fierte sau omletă.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 25g

Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g
