Brioșe Ensaimada

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 150 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 60 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
200
ml

lapte

60
g

zahăr pudră

500
g

făină superioară

1
linguriță

sare

1

ou

2
linguri

ulei de măsline

180
g

untură moale

Pentru decor:
3
linguri

unt topit

zahăr pudră

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă 1 linguriță de zahăr pudră în 50ml de lapte călduț și apoi sfărâmă drojdia. Pune deoparte compoziția pentru 15 minute.

,

În alt bol, cerne făînă și amestecă cu sarea și cu restul cantității de zahăr pudră. Se face o adâncitură in mijloc, se adaugă oul, se toarnă restul cantității de lapte, uleiul și amestecul cu drojdie.

,

Frământă bine compoziția până obții un aluat moale și elastic. Atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini sau de marginea bolului, se acoperă și se lasă la dospit timp de 40-45 minute, la temperatura camerei, până își dublează volumul.

,

Pregătește 2 tavi mari și tapetează-le cu hârtie de copt.

,

Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit, apoi împarte-l în 2 părți egale și modelează bucățile de aluat in formă rotundă.

,

Întinde bilele de aluat, astfel încât să aibă o grosime de 1-2 mm, apoi unge-le cu jumătate din cantitatea de untură.

,

Modelează cele 2 bucăți de aluat, rulandu-le că pe cozonac, răsucește cele 2 capete în direcția opusă și apoi rulează-le în formă de spirală. In loc de 2 brioșe mari, poți modela și 8 brioșe mai mici.

,

Melcii astfel modelați se așază în tavă. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit circa 60 minute, până își dublează volumul.

,

Se încălzește cuptorul la 180°C, apoi se introduc, pe rând, cele 2 tavi și se lasă la copt timp de 30 minute, până brioșele ensaimada devin brun-aurii.

,

Unge brioșele scoase din cuptor cu unt topit și presară apoi zahăr pudra ca decor, după preferință.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …