Brioșe trandafir cu mere

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 11 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru brioșe:
200
g

făină

1
linguriță

scorțișoară

1
jumatate linguriță
30
g

zahăr brun

60
g

zahăr granulat

2

ouă

60
ml

ulei

120
ml

lapte

2
linguri

coajă de lămâie

1
praf

sare

Pentru umplutură:
4
buc

mere mari (de preferat roșii, cu coajă, feliate foarte subțire și fără cotor)

500
ml

apă (cât să acopere feliile de măr în vasul în care se vor fierbe)

2
stele de

anason

2
buc

batoane de scorțișoară

200
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Spală merele, apoi taie-le în jumătați, scoate cotoarele și feliază merele în fâșii foarte subțiri. Pune feliile într-o crăticioară, toarnă apa, adaugă zahărul și condimentele și pune vasul pe foc, la intensitate mare, până când compoziția începe să clocotească.

,

Acoperă crăticioara cu un capac și mai las-o la foc mic circa 10-12 minute sau până când feliile de măr sunt moi și ușor transparente (se pot ține și mai putin de 10 minute dacă ai observat că feliile s-au înmuiat).

,

Scoate feliile de măr din siropul rezultat și pune-le într-o strecurătoare sau sită. Siropul se mai lasă pe foc, la intensitate mică, până când se îngroașă (aproape de consistența mierii).

,

Preîncălzeste cuptorul la o temperatură de 170-180°C.

,

Amestecă ingredientele uscate: făina, scorțișoara, praful de copt și sarea. În alt vas, amestecă ouale, zahărul, coaja de lămâie, laptele și uleiul, apoi adaugă amestecul uscat în 3 etape (amestecă încet în compoziție, de sus în jos, pentru a evita formarea de cocoloașe).

,

Unge o tavă de brioșe cu 12 forme. Pune aluatul în forme, cam ¾ din capacitatea formei.

,

Modelează trandafirii în mână (folosește feliile reci, pentru ca atunci când sunt calde se pot rupe ușor).

,

Adaugă încet aluatul în forme și apasă cu grijă pentru a se fixa bine. Pune formele la copt în cuptor timp de aproximativ 20-22 minute. După ce s-au rumenit ușor pe margini, scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit.

,

Nu lăsa să se răcească complet în forme pentru că briosele nu se vor mai dezlipi frumos.

,

Unge din abundență brioșele cu sirop, cu ajutorul unei pensule de silicon.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …