

Brownie cu bezea

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ciocolată
smântână pentru frișcă
fructe proaspete (zmeură, căpșune, afine)
Blat: În mixerul de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează 1 minut la viteză mică, pentru omogenizare, și 4 minute la viteză mare, pentru emulsionare. Compoziția obținută se toarnă în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii). Coacerea se efectuează la temperaturi joase (160-180°C), timp de 50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Bezea: În vasul mixerului se adaugă mixul Meringue Dream Mix pentru bezele, zahărul și apa. Se mixează cu telul timp de 15 minute.
Sos de ciocolată: Pentru sosul de ciocolată se încălzește smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbere și se adaugă ciocolata mărunțită în prealabil, amestecând continuu până la obținerea unui sos omogen.
Asamblare: Sosul de ciocolată se toarnă peste prăjitură, se decorează cu fructe proaspete și bezea caramelizată. Cu un pistol pentru flambat, se caramelizează bezeaua până capătă o culoare ușor aurie. Când prăjitura se feliază, cuțitul se trece prin apă caldă, la fiecare tăietură, pentru felii cât mai curate și mai frumos porționate.