Brownie cu bezea

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
0.4
kg

ouă

0.4
l

ulei

0.2
l

apă

Pentru sos:
0.2
kg

ciocolată

0.1
kg

smântână pentru frișcă

Pentru bezea:
Pentru decor:
0.2
kg

fructe proaspete (zmeură, căpșune, afine)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Blat: În mixerul de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează 1 minut la viteză mică, pentru omogenizare, și 4 minute la viteză mare, pentru emulsionare. Compoziția obținută se toarnă în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii). Coacerea se efectuează la temperaturi joase (160-180°C), timp de 50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.

,

Bezea: În vasul mixerului se adaugă mixul Meringue Dream Mix pentru bezele, zahărul și apa. Se mixează cu telul timp de 15 minute.

,

Sos de ciocolată: Pentru sosul de ciocolată se încălzește smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbere și se adaugă ciocolata mărunțită în prealabil, amestecând continuu până la obținerea unui sos omogen.

,

Asamblare: Sosul de ciocolată se toarnă peste prăjitură, se decorează cu fructe proaspete și bezea caramelizată. Cu un pistol pentru flambat, se caramelizează bezeaua până capătă o culoare ușor aurie. Când prăjitura se feliază, cuțitul se trece prin apă caldă, la fiecare tăietură, pentru felii cât mai curate și mai frumos porționate.

,

Poate te interesează și …