Budincă cu griș

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-o oală, se pune laptele la fiert împreună cu aroma de vanilie. Grișul se adaugă în momentul în care laptele începe să fiarbă, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.Se amestecă compoziția până când grișul va fi fiert. Când acesta este gata, se pune oala la o parte de pe foc și se lasă grișul să se răcească.Între timp, se spumează untul cu zahărul pudră cu aromă de vanilie.Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând, în timp ce se amesteca foarte bine după fiecare gălbenuș.

,

Separat, se bat albușurile spumă tare și se adaugă peste compoziția de unt și gălbenușuri. Se toarnă compoziția obținută peste grișul fiert și se omogenizează.

,

Se pregătește un vas termorezistent, uns cu unt și presărat cu griș în care se toarnă compoziția de griș pregătită.

,

Coacerea are loc în cuptorul preîncălzit la 170-180˚C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Budinca cu griș va fi gata, atunci când s-a rumenit deasupra.

,

Poate te interesează și …