Ingrediente
făină
zahăr
ulei
ouă
sare
nucă prăjită
lapte
Scorțișoară, nucșoară, ghimbir, coajă de portocală
morcov ras
unt
zahăr
mascarpone/cremă de brânză Philadelphia
unt
Mod de preparare
Blatul de tort: în bolul unui mixer se adaugă toate ingredientele, în ordinea în care sunt scrise în rețetă și se mixează până la omogenizare. Se tapetează 2 tavi cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt și se toarnă compoziția mai sus obținută. Se coc blaturile de tort timp de 45-50 minute la o temperatură de 180°C.
Crema de brânză: în bolul unui mixer se adaugă untul și zahărul pudră și se mixează până la obținerea unui amestec fin și aerat. Zahărul trebuie să fie complet dizolvat. Mixând în continuare la viteză medie, se adaugă crema de brânză / mascarpone și coaja de portocală. Se continuă mixarea până la omogenizare. Nu se supramixeaza!
Crema de unt și caise: în bolul unui mixer se adaugă untul și umplutura Fructello cu caise. Se mixează până la omogenizare.
AAsamblare: blaturile de tort complet răcite se feliază în 2 părți egale. Se împarte crema de brânză în 3 părți egale. Pe un suport pentru tort se pune primul blat, peste ea se întinde uniform o parte din crema de brânză, se așază al doilea blat peste care se întinde uniform umplutura de caise. Se așază apoi al treilea blat peste care se întinde uniform crema de brânză, apoi se adaugă ultimul blat și se îmbracă tortul în crema de brânză.
Tortul se poate decora cu bucăți de nuca sau alt decor, după preferință!