Carrot cake

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
250
g

făină

200
g

zahăr

130
g

ulei

3
buc

ouă

5
g

sare

50
g

nucă prăjită

50
ml

lapte

5
g

Scorțișoară, nucșoară, ghimbir, coajă de portocală

300
g

morcov ras

Pentru crema de brânză:
150
g

unt

150
g

zahăr

300
g

mascarpone/cremă de brânză Philadelphia

Pentru crema de unt și caise:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Blatul de tort: în bolul unui mixer se adaugă toate ingredientele, în ordinea în care sunt scrise în rețetă și se mixează până la omogenizare. Se tapetează 2 tavi cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt și se toarnă compoziția mai sus obținută. Se coc blaturile de tort timp de 45-50 minute la o temperatură de 180°C.

,

Crema de brânză: în bolul unui mixer se adaugă untul și zahărul pudră și se mixează până la obținerea unui amestec fin și aerat. Zahărul trebuie să fie complet dizolvat. Mixând în continuare la viteză medie, se adaugă crema de brânză / mascarpone și coaja de portocală. Se continuă mixarea până la omogenizare. Nu se supramixeaza!

,

Crema de unt și caise: în bolul unui mixer se adaugă untul și umplutura Fructello cu caise. Se mixează până la omogenizare.

,

AAsamblare: blaturile de tort complet răcite se feliază în 2 părți egale. Se împarte crema de brânză în 3 părți egale. Pe un suport pentru tort se pune primul blat, peste ea se întinde uniform o parte din crema de brânză, se așază al doilea blat peste care se întinde uniform umplutura de caise. Se așază apoi al treilea blat peste care se întinde uniform crema de brânză, apoi se adaugă ultimul blat și se îmbracă tortul în crema de brânză.

,

Tortul se poate decora cu bucăți de nuca sau alt decor, după preferință!

,

Poate te interesează È™i …