

Chec cu lămâie, cu glazură de zahăr

Ingrediente

Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
zahăr pudră
zeamă de lămâie
albușuri
fructe proaspete (afine), coajă rasă de lămâie
În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Se adaugă afinele și se amestecă până la obținerea unei compoziții cu o consistentă cremoasă.
Compoziția obținută se toarnă în tăvi (circa ¾ din capacitatea tăvii), și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Glazură: într-un un vas mediu, bine spălat și degresat, se bat albușurile. Se adaugă zeamă de lămâie și zahărul pudră treptat. Apoi, cu un mixer, se amestecă timp de un minut la viteză mică. Se urcă treptat viteza mixerului până la viteza cea mai mare, care se menține timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute se va obține o pastă sidefată, albă, groasă și omogenă.
Asamblare: se distribuire uniform glazura pe întreagă suprafață a checului și se ornează cu fructe proaspete (afine) și coajă rasă de lămâie.
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI