Chec cu lămâie și mac

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
450
g

făină

450
g

zahăr

450
g

ouă

250
g

ulei

100
ml

apă

100
g

mac

Pentru glazură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În mixerul de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și alte 7 minute la viteză mare.

,

Compoziția obținută se toarnă in tăvi (cca ¾ din capacitatea tăvii) și se coace la o temperatură între 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.

,

Pregătirea glazurii: se amestecă zahărul cu sucul de lămâie, până ce zahărul se topește.

,

După ce checul este gata, se unge cu glazura de lămâie și se lasă la răcit în tavă timp de 20-30 de minute.

,

Se scoate apoi din tavă și se pune pe un grătar pentru a se răci complet.

,

Poate te interesează și …