Chec cu pere

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
100
ml

lapte

125
ml

ulei

200
g

făină

3
buc

ouă

100
ml

apă

Pere poșate:
3
buc

pere

500
ml

apă

4
linguri

zahăr

1
baton

scorțișoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Poșarea perelor: alege 3 pere care să nu fie foarte moi și care să se potrivească cu dimensiunile tăvii de copt.

,

Curăță perele de coajă și fierbe-le timp de 5-6 minute în apa cu zahăr și batonul de scorțișoară.

,

După ce ai fiert perele, lasă-le la scurs pe un șervețel. Nu omite uscatul perelor pentru că altfel vei avea un chec necopt din cauza sucului din pere.

,

Chec: mixează ouăle cu zahărul pudră până se spumează și își dublează volumul.

,

Adaugă laptele, uleiul și apa și continuă să mixezi.

,

Într-un castron amestecă făina, praful de copt și cacao.

,

Adaugă ingredientele uscate peste ingredientele umede și amestecă-le până se omogenizează toate ingredientele.

,

Toarnă aluatul în tava de copt unsă și dată cu făină.

,

Așază în tavă perele, la distanță egală între ele.

,

Coace checul la 180°C pentru 50 - 55 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …