

Chec de post cu suc de portocale

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 60 minute
zahăr
ulei
apă minerală
suc de portocale proaspăt stors
coaja rasă a 3 portocale
făină
un praf de sare
Spală bine portocalele și rade coaja într-un bol.
Într-un vas încăpător pune zahărul, zahărul vanilinat, uleiul, un praf de sare și mixează până se topește zahărul. Adaugă apoi apa minerală, coaja și sucul de portocală.
Separat, într-un alt vas, amestecă făina cernută cu praful de copt și apoi adaugă-le în compoziția pregătită anterior. Se amestecă bine până se încorporează ingredientele.
Coace checul în tava tapetată cu hârtie de copt timp de 60 minute (verifică dacă este copt, cu o scobitoare).
După ce s-a răcit complet, poți porționa și servi feliile de chec.
Poftă bună!