Chec glazurat cu crema de vanilie Pakmaya

Chec glazurat, cu cremă de vanilie

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
0.4
kg

ouă

0.4
l

ulei

0.2
l

apă

Pentru glazură:
0.1
kg

ciocolată

0.1
kg

smântână pentru frișcă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

In mixerul de patiserie se adaugă ouăle, apa și Cake Mix-ul care se mixeaza la viteză medie timp de 6 minute, după care se adaugă uleiul și se mai mixează la viteză mică circa 2 minute.Compoziția obținută se împarte în două boluri, în cantități egale. Într-unul din ele, se adaugă cacao și se omogenizează.Fiecare compoziție obținută se toarnă în tăvi separat (cca ½ din capacitatea tăvii).Coacerea se efectuează la temperaturi joase (180-190°C), timp de 35-55 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului, gradul său de încărcare.

,

Prepararea cremei:Laptele se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteză mare a mixerului timp de 3 minute.

,

Prepararea glazurii:Într-un vas se încălzește smântâna pentru frișcă, fără a fi adusă la fierbere. Când aceasta se înfierbântă , se adaugă în ea ciocolata tocată mărunt. Se amestecă lejer cu ajutorul unui tel până la topirea totală a ciocolatei. Se lasă la răcorit până ajunge la temperatura camerei.

,

Checul se poate asambla și lăsa direct în tavă sau se poate scoate ulterior pe un platou și glazura cu ciocolată.Cele 2 checuri se taie în felii de circa 2 cm grosime.Se unesc feliile de chec cu crema de vanilie, alternând o felie de chec de vanilie cu una de cacao și se așază în tavă.

,

Se pune checul la frigider pentru 2-3 ore astfel încât să se răcească și să permită scoaterea din tavă. Apoi se scoate din frigider pe un platou, se decorează cu glazura de ciocolată și se mai lasă 30 minute – 1 oră la frigider înainte de servire.Dacă checul se lasă în tavă, se pregătește glazura de ciocolată și se toarnă peste chec, apoi se lasă la frigider.

,

Poate te interesează și …