SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
ciocolată
frișcă lichidă
unt
În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Compoziția obținută se toarnă în tavi (circa trei pătrimi din capacitatea tăvii) și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Glazură:
Se pune frișca lichidă într-o crăticioară la foc mic, se lasă să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere.
Se stinge focul și se adaugă peste frișca încălzită, ciocolata ruptă și untul.
Se amestecă intens până când se topesc cele două ingrediente solide și se omogenizează compoziția.
Se lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute, apoi se întinde uniform peste checul marmorat.
10 pers.
30 min.
25 min.