Chec marmorat cu glazură de ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
450
g

făină

450
g

zahăr

450
g

ou proaspăt

100
ml

apă

250
g

ulei

Pentru glazură:
300
g

ciocolată

250
g

frișcă lichidă

75
g

unt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.

,

Compoziția obținută se toarnă în tavi (circa trei pătrimi din capacitatea tăvii) și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.

,

Glazură:

,

Se pune frișca lichidă într-o crăticioară la foc mic, se lasă să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere.

,

Se stinge focul și se adaugă peste frișca încălzită, ciocolata ruptă și untul.

,

Se amestecă intens până când se topesc cele două ingrediente solide și se omogenizează compoziția.

,

Se lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute, apoi se întinde uniform peste checul marmorat.

,

Poate te interesează și …