

Cheesecake cu smântână și glazură de cacao

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
smântână grasă (min 20% grăsime)
gălbenuș de ou
albuș de ou
făină albă de grâu
zahăr pudră
smântână pentru frișcă
ciocolată
Mixează toate ingredientele pentru aluat, cu o paletă, la viteză medie, timp de 5-6 minute. La sfârșitul timpului de mixare, aluatul trebuie să fie omogen.
Aluatul astfel obținut se lasă la rece pentru 2 ore.
Întinde uniform intreagă cantitate de aluat la baza tăvii.
Pentru obținerea cremei de smântână, mixează smântana cu gălbenușurile, zahărul și aromele. Peste smântână, adaugă praful de budincă cu aromă de vanilie, făină și amestecă continuu până la omogenizarea acestora. Adaugă albușurile bătute spumă și încorporează-le cu o spatulă (nu cu mixerul), amestecând numai de jos în sus.
Întreaga cantitate de umplutură cu smântână se toarnă în tavă, peste foaia de aluat fraged, și se nivelează cu o spatulă.
Coacere la o temperatură de 170-180°C, timp de 45-50 minute.
Prepararea glazurii: într-un vas, încălzește la foc mic smântana pentru frișcă. Adaugă apoi ciocolata, ia vasul de pe foc și amestecă continuu până la omogenizare.
Adaugă glazura de cacao la suprafața produsului copt și lasă cheesecakeul la frigider timp de 2 ore.