Cheesecake cu struguri

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 240 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
250
g

biscuiți simpli/graham

100
g

unt

Pentru umplutură și decor:
700
g

struguri albi de masă

400
ml

smântână pentru frișcă

400
g

cremă de brânză

2
linguri

zahăr granulat

esență de vanilie

Pentru sirop:
200
g

struguri albi de masă

200
ml

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Măruntește biscuiții cât mai fin, apoi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziția obținută într-o tavă de tort cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava de tort la frigider sau congelator pentru 25 de minute.

,

Bate crema de brânză cu cele 3 linguri de zahăr pudră și esența de vanilie. După 3 minute de mixare, adaugă și smântâna pentru frișcă.

,

Spală toți strugurii, taie-i în jumătăți și scoate-le sâmburii. Așază jumatățile de struguri direct peste blatul de biscuiți, cât să îl acopere.

,

Pune 200 g din boabele de struguri într-o cratiță, cu 2 linguri zahăr și 200 ml apă, la foc mic. Zdrobește strugurii în cratiță și lasă-i apoi să dea în clocot pentru 30 de secunde. Strecoară siropul obținut și adaugă gelatina.

,

Toarnă jumătate din siropul obținut în cremă, amestecă bine și toarnă crema peste blatul acoperit cu struguri. Deasupra cremei răspandește jumătațile de struguri rămase și toarnă restul de sirop peste.

,

Dă cheesecakeul la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …