

Cheesecake cu struguri

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
biscuiți simpli/graham
unt
struguri albi de masă
smântână pentru frișcă
cremă de brânză
zahăr granulat
esență de vanilie
Măruntește biscuiții cât mai fin, apoi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziția obținută într-o tavă de tort cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava de tort la frigider sau congelator pentru 25 de minute.
Bate crema de brânză cu cele 3 linguri de zahăr pudră și esența de vanilie. După 3 minute de mixare, adaugă și smântâna pentru frișcă.
Spală toți strugurii, taie-i în jumătăți și scoate-le sâmburii. Așază jumatățile de struguri direct peste blatul de biscuiți, cât să îl acopere.
Pune 200 g din boabele de struguri într-o cratiță, cu 2 linguri zahăr și 200 ml apă, la foc mic. Zdrobește strugurii în cratiță și lasă-i apoi să dea în clocot pentru 30 de secunde. Strecoară siropul obținut și adaugă gelatina.
Toarnă jumătate din siropul obținut în cremă, amestecă bine și toarnă crema peste blatul acoperit cu struguri. Deasupra cremei răspandește jumătațile de struguri rămase și toarnă restul de sirop peste.
Dă cheesecakeul la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
Poftă bună!