

Chifle burger

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 200 persoane
Timp de pregătire 100 minute
Timp de coacere 15 minute
făină
ulei de floarea soarelui
apă
susan (alb sau negru)
ouă
Toate ingredientele se pun în cuva unui malaxor, mai puțin uleiul, se mixeaza 6 minute la viteza mică și 6 minute la viteza mare.
După 2 minute de malaxare la viteza mare se adaugă treptat cei 500 ml ulei, până la încorporare.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă 30 de minute pe masa de lucru, care înainte a fost unsă cu ulei. După odihnă, aluatul se divizează la gramajul dorit și se formează paline (bile de aluat). Pentru 200 de bucăți de produse finite a câte 80 g, se cântărește fiecare bilă de aluat la 93 g.
Se pun pe tava fie unsă cu ulei, fie cu hârtie de copt și se pun la dospit la o temperatură de maxim 35 de grade și umiditate de maxim 70 de grade, circa 45 de minute.
După dospire, chiflele se ung cu ou bătut bine și se presară susan sau alte semințe, după caz.
Se lasă 10 minute la temperatura mediului ambiant, după care se introduc la copt în cuptorul preîncălzit la 190 de grade 10-15 minute, în funcție de gramajul dorit.